A nyitófordulóban a magyarok által bemutatott remek játék miatt tömött lelátó várta a Görögország elleni produkciót. Igazi rangadó hangulata volt a derbinek, ami nem is csoda, hiszen a fiataloknál és a felnőtteknél is komoly hagyománya van a vízilabdának.

Vasárnap este a IV. FINA Férfi Ifjúsági Vízilabda Világbajnokság második napjának utolsó mérkőzésén a hazai közönségtől hajtott magyarok szerezték meg a vezetést, amire kettővel feleltek a görögök. Bóbis találata után Kechalaris Ioannis vezérletével már kettővel mentek a hellének. A negyed zárásaként még az AVUS kiválósága Ekler Bendegúz faragta minimálisra a különbséget (4-3).

A második ráúszást a magyarok nyerték és a támadás végén Baksa egalizált. Majd két remek védekezés után a magyar akciók végén Csorba és Fekete is beköszönt, ezzel pedig a vezetést is átvettük – a közönség önfeledten tombolt. Ezután viszont ismét villant Ioannis, aki először gólt lőtt, majd Dionusiost hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Így a nagyszünetben egygólos görög vezetést mutatott az eredményjelző (7-6).

Úgy tűnt, hogy a pihenő nem tett jót a magyarok játékának, mert védekezésben és támadásban sem volt acélos válogatottunk. A túloldalon viszont már nemcsak gólszerzésben jeleskedtek a görögök, hanem a kapus Piovan Ugo is bemutatott néhány bravúrt. Csorba Tamás szépítését követően kétszer is mattolták Grieszbahcer Márkot, akit le is cserélt a szövetségi kapitány. Korom Dániel egy szép védéssel köszönt be, ez pedig megtette hatását, mert Baksa és Szeghalmi góljaival faragott hátrányából a magyar csapat (11-9).

Felváltva estek a gólok a záró játékrészben Nikolaos és Dionusios találataira Bóbis válaszolt. Ekkor már mindkét együttes nagyon kapkodott, a hazaiak több helyzetet is elpuskáztak és faragták becsülettel a kapufát. A hajrában mindent egy lapra tettek fel a magyarok, azonban Ekler szép büntetőjét követően, már csak egy gólt született – azt is a vendégek szerezték. A találkozó legjobbjának – teljesen megérdemelten – Kechalaris Ioannis-t választották.

A magyarok legközelebb kedden este szállnak vízbe, akkor 19:30-kor Argentína lesz az ellenfél.

FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság
2. forduló

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 15-12 (4-3, 3-3, 4-3, 4-3)

GÖRÖGORSZÁG: Piovan Ugo – Alamanos, Chalyvopoulos A. 2, Kalogeropoulos 2, Kovrouvanis 1, Kechalaris 3, Braime 3, Grammatikos, Chalyvopoulos I., Pateros, Papanikolaou 2, Dimou 2.

MAGYARORSZÁG: Grieszbacher M. – Szieben L., Bóbis B. 3, Baksa B. 2, Fodor O., Schmölcz N., Dala D. 1, Csorba T. 2, Szeghalmi Zs. 1, Fekete G. 1, Ekler B. 2, Vékony Á., Korom D. Szövetségi kapitány: Horváth János

További eredmények
Kína-Argentína 5-5
Horvátország-Olaszország 12-11
Üzbegisztán-Új-Zéland 7-20
Szaúd-Arábia-Spanyolország 4-27
Szerbia-Kolumbia 19-8
Montenegró-Dél-Afrika 23-5
Egyiptom-Ausztrália 7-11

További program
AUGUSZTUS 13.
SELEJTEZŐK
9.30 USA-Horvátország
10.50 Olaszország-Üzegisztán
12.10 Kanada-Szaúd-Arábia
13.30 Spanyolország-Szerbia
15.30 Brazília-Montenegró
16.50 Dél-Afrika-Egyiptom
18.10 Oroszország-Kína
19.30 Argentína-Görögország

AUGUSZTUS 14.
SELEJTEZŐK
9.30 Szerbia-Kanada
10.50 Kolumbia-Spanyolország
12.10 Egyiptom-Brazília
13.30 Ausztrália-Dél-Afrika
15.30 Görögország-Oroszország
16.50 Üzbegisztán-USA
18.10 Új-Zéland-Olaszország
19.30 Magyarország-Argentína

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!