Szerdán a magyar – orosz rangadó előtt 10 perccel, csütörtökön pedig már kora délután ki kellett tenni a ,,full house” táblát, ugyanis már elővételben minden belépőjegy elkelt.

 

 

 

A lelátón a szombathelyiek mellett persze a 20 nemzet delegátusai mellett ott voltak a pólós hírességek is, így az 1976-os olimpiai bajnok Horkai György, az olimpiai ezüstérmes és világ- és Európa-bajnok, Kásás Zoltán (fotónkon), Dala Tamás, Dejan Savics, a szerb férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dejan Udovicsics, az Egyesült Államok szövetségi kapitánya és Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya is. Este 8 órakor aztán óriási buzdításba kezdett a publikum, kezdődött a kvalifikációs kör magyar-amerikai meccse, a tét már a legjobb 8 közé jutás volt.

MAGYARORSZÁG-EGYESÜLT ÁLLAMOK 6-6 (2-2, 1-0, 2-4, 1-0)

ötméteresekkel 4-3 (10-9)
Vezette: Stanojevic (szerb), Moiralis (görög)

MAGYARORSZÁG: Grieszbacher Márk – Szieben A. László, Bóbis Botond 3, Baksa Benedek, Fodor Olivér, Schmölcz Norman 1, Dala Döme, Csorba Tamás, Szeghalmi Zsombor 1, Fekete Gergő, Ekler Bendegúz 1, Vékony Ákos. Szövetségi kapitány: Horváth János

 

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Roland Daniel, Zaan Garrett 1, Discipulo Gabriel, Gruwell Thomas, Molthen Ashworth, Untrecht Samuel, Naone Alika 1, Loth Warren, Tierney Nicholas, Daube Hannes 3, Woodhead Quinn, Minstermen Ian. Szövetségi kapitány: Ormsby Brett

Az 1. negyedben Bóbis Botond hozta el a labdát, miénk volt az első támadás, ám Fekete Gergő elhibázta a lövést. Percekig várt a telt házas Tófürdő az első gólra, amely ,,csak” a 4. perc végén született meg, G. Zaan volt eredményes, 0-1. Gyorsan jött az egyenlítés, Bóbis Botond talált be, 1-1. Grieszbacher szenzációsan védett, sajnos azonban az amerikai kapus is jó arányban hárította a lövéseket. A negyed utolsó percében újfent Bóbis Botond lőtt gólt, 2-1. H. Daube egalizált a hajrában, 2-2. Az utolsó lövés a miénk volt, ám Ekler lövése fölé pattant.

A 2. negyedben is Bóbis hozta el a labdát, majd 5 méterest lőtt, de sajnos kihagyta. Szerencsére kapusunk továbbra is kiváló. Egy kis huzavona után a szombathelyi Ekler Bendegúz vágott be egy labdát az amerikai kapuba, 3-2!

 

 

A 3. negyed rosszul indult számunkra, előbb A. Naone (3-3), majd H. Daube immár másodszor talált be Grieszbacher kapujába, 3-4. A következő támadásból aztán egy szép támadás végén Schmölcz Nornan egyenlített, 4-4. Nem tudjuk tartani a legjobb amerikait, H. Daube már harmadik távoli gólját dobta, 4-5. Nagyon kellett a következő gól, Bóbis Botond újra betalált, neki is ez már a 3. gólja volt, 5-5. Ezután Q. Woodhead is gólt dobott, 5-6 oda, ez a negyed nagyon elment.

A 4. negyedben is elhoztuk a játékszert, ezzel 4-ből 4 alkalommal miénk lett a labda, bárcsak a gólok számában is így alakulna ez a végén. A negyed közepéig nem esett gól, mindkét kapus parádézott, majd 3’26”-tal a vége előtt Horváth János kért időt. Használt is a time-out, Szeghalmi Zsombor egalizált távolról, ezzel 6-6. Sajnos ezután kimaradtak helyzeteink és 50 másodperccel a vége előtt az amerikaiak kértek időt, de ez már nem osztott, nem szorzott, maradt az iksz, 6-6. Jöttek az 5 méteresek!

Az 1. körben az amerikai belőtte, de Ekler Bendegúz sem hibázott, 7-7. A 2. körben az amerikai kihagyta, Vékony Ákos belőtte, 8-7. A 3. körben az amerikaiak belőtték, ugyanígy tett Fekete Gergő, ezzel 9-8. A 4. körben az amerikaiak betaláltak, de Bóbis sem hibázott, 10-9. Az utolsó körben az amerikai játékos megint kihagyta, így nekünk már nem kellett dobni, 10-9! A mieink a legjobb 8 között, a meccs legjobbja a magyar kapus, Grieszbacher Márk lett! Péntek este Montenegró lesz az ellenfél a legjobb 4 közé jutásért!

További eredmények: Egyiptom-Szaúd-Arábia 36-1, Argentína-Üzbegisztán 15-10, Dél-Afrika-Kanada 11-10, Kína-Új-Zéland 0-11, Ausztrália-Kolumbia 16-5, Brazília-Spanyolország 7-14, Oroszország-Olaszország 9-10

 

 

További program:
AUGUSZTUS 17., NEGYEDDÖNTŐK, TÓFÜRDŐ
15.30 Horvátország-Spanyolország
17.00 Szerbia-Olaszország
18.30 Görögország-Ausztrália
20.00 Montenegró-Magyarország

9-12. helyért: 12.30 Kolumbia-Egyesült Államok, 14.00 Brazília-Oroszország

13-16. helyért: 09.30 Egyiptom-Argentína, 11.00 Dél-Afrika-Új-Zéland

17-20. helyért (fedett uszoda): 09.30 Szaúd-Arábia-Üzbegisztán, 12.00 Kanada-Kína.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!