A vasárnapi időpont és a rekkenő hőség ellenére is megteltek a lelátók a szombathelyi Tófürdőn a IV. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság zárónapján. A házigazda magyar válogatott nagyszerű hangulatban szállhatott medencébe a harmadik helyért, több ezer torokból pdig zúgott a „Hajrá, magyarok!”

 

A 3. helyért: MAGYARORSZÁG-SZERBIA 14-13 (5-4, 2-3, 3-4, 4-2)
Vezette: Ohme (német), Duraskovic (montenegrói)

MAGYARORSZÁG: Grieszbacher Márk – Szieben A. László, Bóbis Botond 5, Baksa Benedek 2, Fodor Olivér, Schmölcz Norman 1, Dala Döme 2, Csorba Tamás, Szeghalmi Zsombor 2, Fekete Gergő 2, Ekler Bendegúz, Vékony Ákos, Korom Dániel (kapus). Szövetségi kapitány: Horváth János

SZERBIA: Bulajics Milan – Barnkovics Stefan, Stanojevics Nemanja 2, Ganics Vukasin 1, Tanasijevics Jovan, Ilics Marko, Mitrovics Petar 1, Mitrovics Arsenije 3, Banovics Marko, Sulc Krisztián 2, Marics Uros, Radovics Marko 4. Szövetségi kapitány: Stevanovics Uros

Az 1. negyedben Bóbis Benedek hozta el a labdát a ráúszás után, majd 5 méterest kaptunk, de Baksa Benedek kihagyta. Az első magyar és szerb támadás is gól nélkül ért véget. Az első gól a szerbeké, K. Sulc talált be, 0-1. Mesteri akció végén Bóbis Botond vert át mindenkit, 1-1. Ezután emberelőnyből A. Mitrovic volt eredményes, 1-2. Bóbis újra egalizált, 2-2. Ezután Ekler szerelt mesterien, majd sajnos a szerb kezekbe lőtt, nem úgy Bóbis, aki eddigi valamennyi gólunkat szerezte, 3-2. Fekete Gergő a negyed hajrájában először juttatta 2 gólos előnyhöz Magyarországot, az 5 méteres után 4-2 ide. P. Mitrovic szépített az utolsó percben, majd Szeghalmy Zsombor dobott gólt, 5-3, de erre is volt válasz, M. Radovic távolról, 5-4.

A 2. negyedben a szerbek hozták el a labdát, de nem használták ki a támadási lehetőséget. A mieink viszont igen, Schmölcz Norman talált be, 6-4. M. Radovic szépített egy végletekig kijátszott akció végén, 6-5. N. Stanojevic gólja, 6-6 után kapust cserélt Horváth János. Korom Dániel védi mostantól a hazai kaput. A negyed közepén Bóbis hagyott ki egy 100%-osnak tűnő ziccert, majd a szerbek a vezetést is visszavették, A. Mitrovic révén 6-7, majd Baksa előbb a felső kapufára ejtett, ezután a szélső kapufát is szétforgácsolta, mindkétszer kifelé pattant a játékszer. Aztán a félidő előtti utolsó percben Fekete Gergő villant, 7-7

A 3. negyedben a szerbek újra elhozták a labdát, majd N. Stanojevic révén vezetést is szereztek, 7-8, Bóbis pedig megint a kapufát lőtte szét. K. Sulc pedig először növeli 2 gólra a szerbek előnyét, 7-9. Nem adjuk fel soha, Baksa Benedek gyönyörű csavarása landolt a szerb hálóban, 8-9. Sajnos kihasználják Fodor Olivér kiállítása utáni emberelőnyt, 8-10. Schmölcz kiállítása után a szerbek elügyetlenkedték a ziccert, Baksa büntetett a negyed közepén, 9-10. M. Radovic helyzeténél nem segíthetett Korom Dániel, 9-11. A negyed vége előtt 2 perccel időt kért Horváth János. használtak is a kedves mondatok, Dala Döme bombázott a szerb kapuba, 10-11.

A 4. negyedben mindent egy lapra kellett feltenni, harcolni kell a bronzéremért. Dala Döme egyenlített, 11-11. A meccs vége előtt 5 perccel visszavettük a vezetést, Bóbis Botond már a negyedik gólját ragasztotta a szerbek kapujába, ezzel 12-11 már ide! A negyed közepén Korom Dani védett hatalmasat. Egy kis technikai huzavonát követően a szerbek kértek időt, ekkor még 3’13” vissza volt. Sajnos M. Radovic kihasználta az emberelőnyt, 12-12. Szerencsénk van, Szeghalmi Zsombor bombája a kapufáról a szerb kapus hátáról pattant a hálóba, 13-12. Bóbis 5 méteresből talált be, ezzel 14-12. még egy olasz gól a végén, de ez már nem számít, 14-13. Miénk a bronzérem!

 

Horváth János együttese 14-13-as sikerével bronzéremmel zárta a szombathelyi világbajnokságot. A mérkőzés MVP-je Bóbis Botond lett! Szép volt, fiúk!

A VB eredményhirdetéséről is hamarosan beszámolunk.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!