Már négy év telt el, hogy a vasi megyeszékhelyen élők használják a Szent Márton kártyát, amelynek célja, a városszeretet valamint élhetőség erősítése. Előnye továbbá, hogy bizonyos szolgáltatásokat kedvezményesen vehetnek igénybe a kártya tulajdonosai. Ezzel pedig jókora megtakarítást értek el azok a szombathelyiek, akik nem felejtették el használni.

A kor azonban halad, sok újítás történt az évek során, így a városvezetés elérkezettnek látta az időt a haladásra. Ennek megfelelően a most érvényes Szent Márton plasztikkártyát 2018. december 31-ig lehet majd használni, ezzel párhuzamosan pedig regisztrálhatunk az új, QR-kóddal ellátott, következő generációs kártyára.

Péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót Dr. Puskás Tivadar polgármester, Dr. Károlyi Ákos jegyző valamint Keringer Zsolt, a Szombathelyi Önkormányzat Informatikai, Minőségügyi és Gondnoksági Kabinet osztályvezetője a város Fő terén. A karneváli előkészület mellett felvilágosítást kaptak a sajtó megjelent képviselői a várható változásokról.

Puskás Tivadar elárulta, hogy már az első év végén több mint 70.000 lakos élvezhette a kártya nyújtotta előnyöket és ez nyáron egy strandolás vagy télen a korcsolyázás idején anyagilag sem rótt nagyobb terhet a családi kasszára. Ráadásul 2014-ben harminc önkormányzati valamint kereskedelmi egység csatlakozott az elfogadóhelyekhez. Mára ez a szám közel megduplázódott.

Dr. Károlyi Ákos jegyző hozzátette, hogy az utolsó negyedévben felülvizsgálják és valószínűleg tovább bővül majd az elfogadóhelyek száma. Így valószínűsíthető, hogy az új sportkomplexum mellett a még átadás előtt álló Jégcsarnok esetében is kedvezményesen vásárolhatnak tikettek a szombathelyi lakosok.

A jelenleg is használatban lévő Szent Márton-kártya érvényessége lényegében az év végén lejár. Ezért már most lehetőség van regisztrálni az új kártyára, amely QR-kóddal lesz ellátva. Ez egyfajta könnyebbséget jelent majd, hiszen okoskészülékekkel épp oly egyszerűen lehet majd leolvasni, ahogy saját telefonunkon keresztül igazolhatjuk a kártyahasználat jogosságát.

– Kétféleképpen lehet regisztrálni: papíralapon és az interneten keresztül – árulta el Dr. Károlyi Ákos. A Tourinform irodán kívül a Városháza ügyfélszolgálatán, valamint a Fő téren a Szentháromság szobor tövében felállított információs ponton is lehetőség van kitölteni a szükséges papírokat. Online felületen pedig a https://www.szentmartonkartya.hu elérhetőségen van mód regisztrálni.

Fontos, hogy minden esetben csatolni kell a lakcímkártya másolatát, ugyanis ezzel igazoljuk a kártyaigénylésünk jogosságát. Ugyanakkor nemcsak a szombathelyi lakosok, hanem a megyeszékhelyen életvitelszerűen élő, felsőoktatási intézményben (nappali) tanuló egyetemisták is. Nekik a lakcímkártya helyett az intézmény által kibocsátott nappali tagozatos hallgatói jogviszony igazolást kell csatolni.

Az előnyét egyébként nemcsak kereskedelmi egységekben élvezhetjük, hanem azokon a helyeken is, ahol sportolhatunk vagy a családdal közösen kikapcsolódhatunk. Legyen szó Falco kosárlabda mérkőzésről, a fedett uszodáról, csónakkölcsönzésről, a Kalandvárosról, a Műjégpályáról, a Tófürdőről vagy épp a Gyöngyösfalu mellett található Holdfényligetről.

További elfogadóhelyekért – amelyek minden bizonnyal bővülni fognak – kattints ide.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!