A szombathelyi válogatott játékos és a mester is egyetért abban, hogy járt nekünk az előkelő helyezés.

– Nyilván a spanyolok ellen elvesztett elődöntő után csalódottak voltunk, de a bronzmeccsen aratott győzelem, úgy gondolom valamelyest kárpótolt bennünket. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, csak pár olyan helyzet volt, ahol hibáztam.

 

 

Összességében rászolgáltunk a bronzéremre, elégedettek lehetünk, úgy gondolom – fogalmazott honlapunk kérdésére Ekler Bendegúz.

A hazai pólós mellett Horváth János szövetségi kapitány is boldogan és büszkén nyilatkozott a bronzcsata után.

 

– Két vesztes, csalódott csapat csatájánál már nehéz taktikáról beszélni. Ezt az ütközetet általában az nyeri, aki jobban akarja a győzelmet, mi pedig nagyon akartuk! Megbeszéltük, annyit dolgoztunk ezért az elmúlt négy évben, hogy ez járt nekünk, de ezt el kellett vennünk a szerbektől, egy nagyon jó szerb együttestől. Óriási szíve volt a csapatomnak, fantasztikusan játszottunk, le a kalappal előttük! Amire igazán büszkék lehetünk és amire lehet építeni, az az, hogy az elmúlt négy esztendőben mindig ott voltunk a legjobb négyben.

Ezek a fiúk a szemem láttára cseperedtek fel és értek serdülő gyerekekből fiatal férfiakká, mind a vízilabdában, mind a magánéletben. Hosszú évekig voltam együtt ezekkel a gyerekekkel és dolgoztunk végig, ma pedig így, együtt, ebben az összeállításban utoljára mondtuk ki, hogy „HAJRÁ, MAGYAROK!”. Ez kötelezett is bennünket arra, hogy az együtt töltött éveket tiszteljük annyira, hogy ezt a bronzérmet megszerezzük – mondta elcsukló hangon a waterpolo.hu-nak az U18-as válogatott mestere.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!