Már egy hónapja keményen készül a Kútház Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. A kispadon és a keretben is több változás történt, azonban a zöld-fehérek egyik legnagyobb értékét, Dróth Zoltán sikerült megtartaniuk. Most két további korábbi válogatott játékos távozott Szombathelyről. Talán meglepő a hír, hiszen Vidák Balázs és Öreglaki Norbert is stabil és állandó játékosnak számított a vasi megyeszékhelyen. A felkészülési időszakban azonban kirajzolódott az új edző elképzelése és ez a két labdarúgó szerepvállalását gyengítette, így ők – érthető okokból – a távozás mellett döntöttek.

Siklós, Budapest és Gödöllő után érkezett Szombathelyre Vidák Balázs, aki 150 mérkőzésen 86 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Ráadásul nemcsak a pályán, hanem a kispadon is letette névjegyét, hiszen a legutóbbi bajnokságban aranyérmet nyert tanítványaival. Trénerként továbbra is a Haladás sikeréért dolgozik, de játékosként fél évig kölcsönban a SZC Futsal Club Győr színeiben játszik.

A 27 esztendős Öreglaki Norbert nagy közönség kedvenc volt, ami nem meglepő, hiszen a címeres mezben kulcsfontosságú gólpasszt jegyzett a románok elleni Eb-selejtező során. A szombathelyiek színeiben 126 fellépésén 101 gólt jegyzett, így távozása érzékeny pont lehet. Öreglaki ezentúl a Szigetszentmiklós színeiben rémítgetheti az ellenfelek kapusát.

További hír még a szombathelyiekkel kapcsolatban, hogy a héten nemzetközi futsal tornán vesznek részt Pozsonyban. Az ellenfelek között angol, cseh és szlovák ellenfelek is lesznek. Ezzel fejeződik be a Haladás felkészülési időszaka, hiszen hétfőn már elkezdődik a bajnokság, ahol hazai környezetben fogadják a zöld-fehérek a Csömör együttesét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!