Már jóval a péntek 17 órás kezdés előtt sokan megérkeztek és beszélgettek, közben kicsit mozogtak és bemelegítettek, hiszen szezonnyitó Csó-tó futást hirdetett meg az OB I-es klub vezetése.

 

 

Az eseményen valamennyi korosztályos csapat, így a Matajsz Márk vezette felnőtt csapat is felsorakozott.

 

 

 

Dr. Vincze Balázs korábbi Európa-bajnok vízilabdázó, az AVUS szakmai igazgatója moderálta a rendezvényt és adott sok hasznos információt a szülőknek és a gyerekeknek, majd a különböző korosztályok edzőit, aztán az ifi VB hazai sztárját, Ekler Bendegúzt is felszólították a színpadra. Hatalmas taps volt a jutalma Bendének, aki a klub különdíját is átvehette Juhász Tibor klubelnöktől.

Ezt követően a felnőtt csapat 2 tagja, akik egyben az ELTE-SEK végzős hallgatói is, Kurucz Barnabás és Hajmási András vezényelt jó hangulatú bemelegítő edzést a futás előtt. Miután mindenki átmozgatta izmait, a közösség tagjai szervezett csoportokban vonultak át a Termálfürdőtől a Csó-tó partjáig, ahol aztán teljesítették is a szezonkezdő kihívást.

– Egy kis sport, egy kis mozgás volt a cél, azt akartuk, hogy az iskolakezdés, az újabb szezon előtt egyszerre mozduljon meg a közösség, a szülők, a gyerekek. A közös bemelegítéssel, futással és kiváló tehetségeinkkel kívántuk népszerűsíteni a városunkban töretlenül fejlődő sportágunkat. Az eseményünk egyben toborzónak is számított, ahová főleg azokat vártuk, akik részt vettek nyári táborunkban és a jövőben vízilabdázni szeretnének utánpótlás csapatainkban. Úgy érzékeljük, hogy az OB I-es csapat mellett a nagyon sikeres ifjúsági világbajnokság is nagy motivációt, vonzerőt jelentett a kicsik számára, sokan jöttek le edzéseinkre és ez jó, hiszen így lesz egyre népszerűbb a vízilabda és az AVUS is – nyilatkozta sportoldalunknak Juhász Tibor, az AVUS elnöke.

A mintegy 1400 méteres Csó-tó futást teljesítő közösség tagjai egy szelet Cerbona müzlit és egy palack ásványvizet kaptak ajándékba az esemény végén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!