A várakozásoknak megfelelően a bükiek sikerével zárult a 19. alkalommal megrendezett Bükfürdő Kupa, amelyre nem csak Vas megyéből érkeztek csapatok. Az eredetileg két naposra tervezett tornára sajnálatos módon nem érkezett meg minden együttes, így körmérkőzések döntöttek a helyezésekről.

Kezdésnek a házigazda lépett pályára, akik a Sárvár ellen bizonyíthattak. A kezdeti akadozó játékot követően magára talált a Pukler Glória vezette Bük és magabiztos győzelmet arattak. Az első forduló másik párosításán a Mosonszolnok az első perctől kezdve magasabb tempót diktálva múlta felül a Körmend együttesét.

A folytatásban is két együttes dominált az aktuális ellenfele ellen. A Mosonszolnok a Sárvár együttesét, míg a házigazdák a Körmendi DMTE-t fektették két vállra, így a harmadik, egyben utolsó forduló már helyosztó párharcnak is beillett. A harmadik helyért a Körmend és a Sárvár mérkőzött meg, végül a szoros első félidőt követően utóbbi örülhetett.

A fináléban a Mosonszolnok és a Büki TK találkozott. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, igazán színvonalas mérkőzést láthatott a közönség, akik szép számmal érkeztek a sportcsarnokba a zord időjárás dacára is. A szünet után Bölöni mester néhány változtatást eszközölt a csapat játékában, amely döntőnek bizonyult és a 19. Bükfürdő kupát megnyerte formálódó együttesével.

Mérkőzések:

Sárvári Kinizsi – Büki TK 12:24 (8:12)
Mosonszolnok – Körmendi DMTE 25:14 (11:6)
Mosonszolnok – Sárvári Kinizsi 28:21 (12:9)
Büki TK – Körmendi DMTE 28:24 (10:16)
Körmendi DMTE – Sárvári Kinizsi 17:27 (9:10)
Büki TK – Mosonszolnok 22:18 (10:9)

EREMÉNYEK ÉS DÍJAZOTTAK

1, Büki TK
2, Mosonszolnok
3, Sárvári Kinizsi
4, Körmendi DMTE

Legjobb kapus: Kovács Brigitta (Mosonszolnok)
Legjobb játékos: Szabó Dóra (Büki TK)
Legsportszerűbb csapat: Körmendi DMTE

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!