Dzsudzsák Balázs keretből való kimaradása miatt új csapatkapitánnyal vágunk neki a holnapi Finnország, majd a későbbi Görögország elleni összecsapásnak.


Marco Rossi szövetségi kapitány is megszólalt Szalai Ádám személyével kapcsolatban az mlsz.hu-nak:

„Az elképzelésemet a keret néhány tapasztaltabb játékosával is megvitattam, akik egyöntetűen támogatták, hogy Szalai Ádámot bízzam meg a csapatkapitányi feladatokkal a következő két mérkőzésre. Ádámmal természetesen nemcsak a döntésemet osztottam meg, hanem azt is, hogy mit várok a csapatom kapitányától. Vagyis azt, hogy vezér legyen a pályán és a pályán kívül is, a fiatalokat folyamatosan segítse, és pozitív gondolatokkal, meglátásokkal segítse a társait és így a csapatot is”

Természetesen a Bundesliga jelenlegi góllövőlistáját vezető Szalai is megtiszteltetésnek veszi, hogy ő viselheti a karszalagot.

“Aki ismer, pontosan tudja, hogy számomra mennyire fontos a válogatott. Éppen ezért óriási megtiszteltetés számomra, hogy én vezethetem majd ki a csapatot a pályára Tamperében és a Groupama Arénában. Ahogy a csatár szerepkörét, úgy a csapatkapitányét is úgy szeretném ellátni, hogy azzal nagy segítségére legyek a csapatnak.”

Nagy kérdés, hogy milyen játékkal rukkol majd elő a nemzeti csapat az elkövetkezendő Nemzetek Ligája összecsapásain, Marco Rossi keretében nem sok új név található, de a mostanában biztató játékot mutató Kovács István kreativitására szükség lesz az elmúlt időszakban akadozó támadójáték felpörgetésében.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
 Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők
: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Litauszki Róbert (Újpest FC), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások:
 Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Gergő (Bp. Honvéd FC)
Támadók:
 Szalai Ádám (Hoffenheim), Sallai Roland (Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT
Szeptember 8., szombat
18.00, Tampere: Finnország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Görögország
Szeptember 11., kedd
20.45, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Görögország
20.45: Finnország–Észtország
Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország–MAGYARORSZÁG
20.45: Észtország–Finnország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország–MAGYARORSZÁG
20.45: Finnország–Görögország
November 15., csütörtök
20.45: Görögország–Finnország
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Észtország
November 18., vasárnap
20.45: Budapest, Groupama Aréna, MAGYARORSZÁG–Finnország
20.45: Görögország–Észtország

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!