ITT már beszámoltunk a szombathelyi felkészülési tornáról, amelyen 2 győzelemmel és 1 vereséggel a 2. helyet szerezte meg Matajsz Márk vezetőedző csapata. A torna után dr. Vincze Balázs szakmai igazgatóval értékeltük a III. Aligátor Kupát.

– Elégedett a hétvégi tornán látottakkal?
– Azt gondolom, mindenképpen hasznos volt a viszonylag hosszú, jó másfél hónapos felkészülési időszak után ez a torna. Meg kellett mérni, hol tartunk az ellenfelekhez képest és azt is, hogy hol tart a mi csapatunk és hol tartanak egyenként a játékosaink. Ez egy olyan értékmérő volt, amelyen megfelelő színvonalú partnerek, a Honvéd, az UVSE és a PVSK ellen játszhattunk. Volt közöttük erősebb, egyenrangú és gyengébb is.

– Októberben indul a 2018/2019-es bajnokság. Módosulnak a célok?
– A kitűzött céljaink nem változnak, továbbra is az OB I-ben maradás a legfőbb célunk.

– Milyen a csapat, a keret alkalmas a célok elérésére?
– Mindenképp! A keret alkalmas arra, hogy jövőre is OB I-es maradjon, 2 új játékosunk, beilleszkedése rendben zajlott, úgy láttam, hogy nagyon gyorsan csatlakoztak, nőttek fel a többiekhez. A csapat jól halad, úgy látom, hogy jelenleg előbbre tartunk, mint tavaly ilyenkor tartottunk. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, a fő cél a bennmaradás, de a 9-12. hely megszerzéséről sem teszünk le. Szeretném, ha a 2018/2019-es bajnokság végén is ugyanolyan nyugodtan játszhatnánk és várhatnánk a rájátszást, mint a 2017/2018-as év végén tehettük.

– Nemrégen toborzót, a sportágat népszerűsítő nyílt napot tartottak. Bevált?
– A toborzónk jól sikerült, sok ilyen rendezvényt kell még szervezünk, hiszen szeretnénk megismertetni minden gyerekkel, hogy miről is szól a vízilabda.

 

 

Nem elég, hogy OB I-es csapatunk van, szeretnénk javítani az utánpótlás csapataink eredménylistáit is. Ehhez pedig nagyon sokat kell dolgozni mindenkinek.

Az OB I-es bajnokság október elején rajtol.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!