Jártunk már kietlen vidéken, tengerparton, zsúfolt bevásárlóközpont tetőterén és bizony akadt érdekes stadion számos helyen. Ezúttal nem kell túlzottan messzire mennünk, elég csak Svájcig, ahol több szempontból történelmi jelentőségű aréna várja a legnépszerűbb labdasportok szerelmeseit. Hogy mitől annyira érdekes Gspon városa, elég csak az elhelyezkedését megnézni.

A svájci Alpok egyik közkedvelt kirándulóhelye, nem mellesleg síparadicsom is található itt – mégis rendszeresen mérkőznek itt alacsonyabb osztályok labdarúgó csapatai. A táj ezúttal is lebilincselő, azonban a pályát megközelíteni nem olyan egyszerű, mint először hinnénk. A tengerszint felett 2000 méterrel található pályára ugyanis csak sífelvonók segítségével juthatunk el.

Másrészt a stadion egy óriási edzőlegenda előtt tiszteleg, hiszen a Bayern München egykori vezetőedzőjéről, Ottmar Hitzfeldről kapta a nevét. A friss levegő itt bizony garantált, még annak ellenére is, hogy befogadóképességét nézve nagyon szűkös. A pálya egyik szélén biztonsági háló óvja a testi épséget, mert utána csak a mérhetetlen szakadék tátong.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!