Kivétel nélkül minden játékosának lehetőséget biztosított a Hungast-Haladás VSE női röplabda csapatának új vezetőedzője Bedőcs Gergely. Az ellenfél az osztrák bajnokság egyik legjobb együttese a Graz volt. A találkozó abból a szempontból is tartott érdekességet, hogy az eddigi felkészülési mérkőzések zárt kapusak voltak. A kedd esti összecsapásra viszont szép számmal érkeztek nézők is.

Az előzetes megállapodás szerint négy győztes szettig tartott a mérkőzés, ezzel is javítva a csapatok állóképességét és összeszokottságát. Kellett is, mert bár a hazaiak végig jobban kontrollálták a találkozót, azért akadtak még kisebb-nagyobb hibák. A szurkolók már ismerkedhetnek az érkezőkkel, akikkel a cél a minél eredményesebb szezon.

– Örülök, mert ez a találkozó teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeimet – mondta Bedőcs Gergely vezetőedző. – A győzelem mellett fontos volt, hogy mindenki pályára lépjen, valamint a csapatjáték csiszolás is nagy hangsúlyt kapott a Graz elleni összecsapáson. Persze tudjuk, hogy közel sem tökéletes még a játékunk, de keményen készülünk a közelgő bajnoki rajtra.

Szerdán ennek megfelelően pihenőt kaptak a játékosok, csütörtökön pedig újabb kemény mérkőzés vár a szombathelyiekre. A nyáron alaposan megerősödött Balatonfüred gárdájával játszanak felkészülési mérkőzést. Néhány nap múlva pedig kezdetét veszi az élvonalbeli bajnokság is.

Haladás – Graz 4-0

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!