Egyetlen esztendő elegendő volt ahhoz a Hungast-Haladásnak, amely korábban még sosem. Extraligás csapata van Szombathelynek. Pedig előzetesen csak az élvonalbeli tagságot szerették volna meghosszabbítani Dr. Mucsi Péter tanítványai. Azonban evés közben jött meg az étvágy – így a hajrára feltüzelt csapat felfalta a rivális Kaposvárt, majd kiejtették őket a legmagasabb osztályból.

Azóta több változás is történt a csapat körül, amelyekről a Hungarysport rendszeresen beszámolt. Dr. Mucsi Péter immár csak szakosztályvezetőként tevékenykedik tovább, helyére Bedőcs Gergely érkezett, aki vezetőedzőként dolgozik a Haladás sikeréért. A keretben is több változás történt, azonban akadtak régi ismerős arcok is.

Felső sor: Széll Dániel másodedző, Baranyai András – a Concordia Szombathely Kft. tulajdonosa, Bódis Tamás – a Sport36 Kft. ügyvezetője, Foki Róbert – a Haladás VSE elnökségi tagja, Bokor Zsolt – a Haladás ügyvezetője, Dr. Mucsi Péter szakosztályvezető, Takács Bernadett, Nicole Kinser, Stephanie Lojen, Sophie Wallner, Dobó Alexandra, Katie Huff, Bedőcs Gergely vezetőedző (Balról-jobbra) Alsó sor: Marton Gabriella, Csóka Lili, Kolada Judit, Milana Rejlić, Andrea Kalman, Bokor Laura (balról-jobbra)

Maradtak Szombathelyen a tavalyi csapat meghatározó játékosai Milana Reljić és Andrea Kalman. Hozzájuk hasonlóan a zöld-fehérek sikeréért dolgozik majd Nicole Kinser és az előző szezonban csapatkapitányként is a zöld-fehéreket szolgáló Bokor Laura. Rajtuk kívül több magyar és külföldi játékos is érkezett a vasi megyeszékhelyre.

Bokor Zsolt ügyvezető köszöntötte a sajtó megjelent munkatársait. Beszédében örömének adott hangot és elismerésre méltónak nevezte a Hungast-Haladás tavaly elért eredményeit. Reményeit fejezte ki, hogy idén sikerülhet megismételni a 2017/18-ban mutatott formát és akkor a bajnokság végén elégedettek lehetnek a szurkolók.

Mucsi Péter szakosztályvezető a csapatokat érintő változásokat valamint a bajnoki lebonyolítási rendszert ismertette a jelenlévőkkel. Kiderült, hogy idén két magyar játékosnak kell egyszerre a pályán lenni. Ez a szabály 2020-ra tovább szigorodhat. Akkor már három magyar röplabdázónak kell a egy időben a pályán lenni. Ez az előírás kivétel nélkül minden vidéki csapat életét megnehezíti.

Mivel kevés a minőségi magyar játékos, lehetetlen egy szűkösebb költségvetéssel dolgozó, vidéki csapatnak igazolnia. Ezért alternatív megoldást jelentenek a fiatal, külföldi röplabdázók. Nem véletlen, hogy még válogatott játékost is sikerült Szombathelyre hoznia a vezetőknek. A minőségre tehát továbbra sem lesz panasz – ígértek a klub elöljárói.

Ami pedig a bajnoki forgatókönyvet illeti: a hat fős Exrtaligában minden csapat kétszer játszik egymással – oda-vissza rendszerben. Márciusra így kialakul egy rangsor, ami alapján az 1-4. helyezettek a dobogóért, érmekért játszik egymással. Az Extraliga utolsó 2 helyén álló csapat, valamint az NBI. első négy helyezettje körmérkőzések után rangsorolódik. Változást jelent, hogy jövőre már 8 fős lesz az Extraliga. Ezért a legmagasabb osztályban való maradást fogalmazták meg a vezetők a csapattal szemben.

Bedőcs Gergely vezetőedző a felkészülésről számolt be, amelyet már a Hungarysport hasábjain is láthattak már korábban olvasóink. A szakmai munkáért és a csapat kialakításáért felelős tréner a játékosok mellett a stáb többi tagját is bemutatta. Varga Attila masszőr és Kovács Krisztián statisztikus is a Haladás sikeréért fog dolgozni a szezonban.

Kiderült, hogy a csapat még koránt sem tekinthető véglegesnek. Hiába játszik szerda este nyitómérkőzést a Haladás, center és feladó posztra is várnak még játékosokat. Előbbire talán már meg is van a megfelelő személy, azonban a szerződés véglegesítésére még várni kell. A sajtótájékoztató végén Foki Róbert üdvözölte a röplabdacsapat új és régi támogatóit.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!