Remek eredményekkel örvendeztették meg a várost és a szurkolókat Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team gyorskorcsolyázói. Tóth Attila és Vargyas Krisztina irányítása mellett rengeteg medált szállítottak a gyerekek, akiket nemcsak a versenyekre készítenek fel a szakedzők.

A vasi megyeszékhely hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be az ország korcsolyasport életében. Idén ráadásul először Európa-bajnoki bronzéremnek is örülhettek a sportiskolások. Mercs Abigél ugyanis tagja volt annak a váltónak, amely a kontinens harmadik legjobbja volt. Ez pedig az első görkorcsolya Eb-érem, amellyel büszkélkedhet a szakosztály.

Nem véletlen, hogy felkerestük a fiatalokat. Kíváncsiak voltunk a sikergyár működési elvére, hogy pontosan mi lehet a titok?! A válaszért elég volt csak a gyerekek és a szüleik arcára nézni. A fiatalok szenvedélyesen gurultak és hajtották végre az edzők által kért gyakorlatokat, amely hol játékos formát öltött, máskor nagyon komolyan kellett venni.

Talán ezt az üzenetet lenne célszerű megfogadni a többi sportágban tevékenykedő szakedzőknek és a versenyző gyerekeknek is. Szeresd amit csináld, légy elhivatott és dolgozz keményen, akkor a siker sem fog elkerülni. A szezonzáró edzést látva, bizony mi is kedvet kaptunk ahhoz, hogy felcsatoljuk a görkorcsolyát. Csak félő, hogy az első kanyarnál elesnénk…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!