Jól kezdte a mérkőzést a Hungast Haladás női röplabda együttes, amely szerda este a Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén lépett pályára Újpesten. A lila-fehérek komoly játékerőt képviselnek, hiszen a nyáron lecsaptak a szombathelyiek két korábbi kulcsjátékosára Ajla Paradžikra és Bagyinka Fannira. Ráadásul a fővárosiak szárnyalnak a bajnokságban.

Amiben reménykedhettek a vasi lányok az a legutóbbi MK-párharc, hiszen tavaly szintén az Újpest ellen vívtak párosmérkőzést, akkor a zöld-fehérek sikerével zárult a nyolcaddöntő. Az első felvonáson sem vallottak szégyent Bedőcs Gergely tanítványai, akik az első szettben nagyon megszorongatták a hazaiakat. Takács és Huff ütései okoztak megoldhatatlan problémákat.

22-21-es szombathelyi vezetést követően elég volt két figyelmetlenség és keményen büntetett az UTE. Az első szettet minimális különbséggel nyerték 25-23 arányban a lilák. Azonban ez nem szegte kedvét a Haladásnak és a folytatásban is ugyanolyan elszántan küzdöttek. Letette a névjegyét a zöld-fehérek új centere Nikolina Asceric is.

A játszma közepén közepén zsinórban három pontot szerzett az Újpest, ezzel az előnnyel pedig jól sáfárkodtak és húzták be a második kört is. A harmadik szett is ki-ki jelleget öltött, mert hol az UTE, hol a Hali vezetett. Aztán 5-5 után robbantottak a hazaiak és a Crittenden irányításával a szettet is behúzta a fővárosi csapat.

Újpest – Hungast Haladás VSE 3-0 (25-23, 25-18, 25-15)

Haladás: Wallner, Takács, Kolada, Kinser, Kalman, Huff.
Liberó: Lojen
Csere: Reljić, Asceric, Dobó, Csóka, Marton, Bokor.
Vezetőedző: Bedőcs Gergely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!