Amire számítottak a nézők és a csapatok az maximálisan bejött, hiszen két jól felkészített együttes csapott össze Nyírbátoron. A Haladás soron következő ellenfele az a Nyírgyulaj volt, amely hullámzó teljesítményével jelenleg csak a tabella alsó harmadában található, ugyanakkor a zöld-fehéreket korábban már több ízben is sikerült megtréfálniuk.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés is. A kezdeti tapogatózó játék után felbátorodott a vendég együttes és Dróth Zoltán vezérletével egymás után dolgozták ki a helyzeteket. A félidő közepére Michel Melo találatával pedig a vezetést is megszerezték a szombathelyiek. A szünet előtt Hajmási duplázta meg a vasi előnyt.

A magabiztos siker mellett azonban nem lehet elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy rengeteg ziccert rontottak a szombathelyiek és ezt a formát sajnos átmentették a második játékrészre is. Ekkor már nagyobb nyomás alatt játszott a Nyírgyulaj és mindent egy lapra feltéve kontráztak. Matyi Benjamin több ízben bravúros védéssel bizonyította, hogy lehet rá számítani.

A hajrára taktikát is változtattak a hazaiak és egyre inkább érett a gól is, amelyet végül Tóth Béla szerzett a 35. perc végén. Az utolsó percig keményen hajtott a nyírségi csapat a pontért, pontokért, azonban a Haladás védelme – élen a kapussal – jól állta a sarat és megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel a sikerrel 6 lejátszott mérkőzés után is veretlen maradt a vasi futsal együttes.

Nyírgyulaj KSE – Kútház Haladás VSE 1-2 (0-2)

Haladás: Matyi, Gyimesi (kapusok) – Michel Melo, Simic, Dróth, Vas, Hajmási, Horváth P., Sipos G., Leo Mendes, Péter.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Tóth B. illetve Michel Melo, Hajmási

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!