Bácsi Péter arany-, Korpási Bálint ezüstérmet szerzett péntek este a budapesti birkózó-világbajnokságon. Ezzel pedig megfejelte a magyar delegáció a tavalyi vb-n elért érmeik számát. Ráadásul a torna első aranyérmét a 35 éves Bácsi Péter nyakába akasztották, aki egy rendkívül hosszú és eredményes pályafutását a fővárosban koronázta meg.

Már az elődöntő során is bizonyította Bácsi, hogy képes hátrányból felállni. Ezúttal a fináléban kellett hasonló forgatókönyv szerint taktikáznia, hiszen egy intés, majd egy szabálytalanság miatt három pontos előnyre tett szert a török ellenfele. Azonban a pihenőt követően hihetetlen tartásról tett tanúbizonyságot a magyar birkózó és az utolsó percben már csak őriznie kellett előnyét.

“Ennél nagyobb álom nem is válhatott valóra, hiszen ilyen közönség előtt nem is lehetett veszíteni. Az elődöntőben kicsit nehezen ment a birkózás, azonban ma sikerült meglepnem a török ellenfelem. Az egész annyira álomszerű” – mondta az M4Sport riporterének meghatódva az újdonsült világbajnok.

Korpási Bálint ellenfele a német Frank Stäbler volt a férfi kötöttfogású 72 kilogrammos súlycsoport döntőjében. A magyar fiú jól taktikázott, azonban egy intés miatt került hátrányba, amely végül a vereségét jelentette. Szégyenkeznie azonban nem kell, mert rendkívül jól teljesített az egész tornán.

MTI:

Bácsi Péter világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon, ezzel az első hazai aranyat nyerte a Papp László Sportarénában. Az FTC 35 éves klasszisa a pénteki döntőben a török Emrah Kussal csapott össze, aki az első menetben 3-0-ra vezetett, ám Bácsi fordított és 4-3-ra győzött. Bácsi Péter karrierje második világbajnoki címét szerezte a 2014-es taskenti vb után, egyúttal az idei vb-n a harmadik magyar dobogós lett. Előzőleg Korpási Bálint (kötöttfogás 72 kg) második, míg Barka Emese (57 kg) harmadik helyen végzett.

Korpási Bálint óriási küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedett a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájának fináléjában, így ezüstérmet nyert a budapesti birkózó-világbajnokságon. A BVSC 31 éves világ- és Európa-bajnoka csütörtökön a könnyebb ágat kihasználva rendkívül magabiztos győzelmekkel menetelt a döntőbe, melyben viszont a 2015-ben és tavaly is vb-győztes német Frank Stäblerrel találkozott, aki nehezebbnél nehezebb ellenfeleket vert sorra egy nappal korábban. A két birkózó jól ismeri egymást, ám arra Korpási sem számított, hogy a német mint a sprinter a rajtgépből, úgy robban ki a szőnyeg közepéről a sípszó után. Szerencsére a hazai sportoló Stäbler “jobb csapottja” után csak a fenekére zuhant, s még azelőtt felpattant, hogy ellenfele rávetette volna magát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!