Egy hajszálon múlt, hogy a tavalyi nyolcaddöntő megismétlődjön, hiszen egy évvel ezelőtt az Újpest és a Haladás ugyanebben a körben találkozott a Magyar Kupában. Az első mérkőzést akkor is az UTE nyerte, majd a visszavágón kiharcolták Andrea Kalmanék a továbbjutást. Szinte hihetetlen, de ezúttal sem kellett sok a meglepetéshez.

Már a találkozó előtt biztossá vált, hogy megérkezik a vasi megyeszékhelyre a zöld-fehérek új feladója, a szerb-magyar állampolgár Marija Čičić. Egyedül az volt kérdéses, hogy megérkezik-e a játékengedélye, néhány perccel a mérkőzés előtt aztán biztossá vált, hiszen ott volt a vasiak keretében és mint kiderült, óriási erőssége lesz majd a szombathelyieknek.

Fél nyolc után aztán kezdetét vette a több mint kétórás hullámvasút, amely fantasztikus propagandája lehetett volna a sportágnak. Kemény ütések, hatalmas sáncolások és bravúros mentések jellemezték az összecsapást. Elég beszédes adat, hogy az öt labdamenetből három ért véget “ráadással”. Szóval izgalomban és fordulatokban bővelkedett a derbi.

Kivétel nélkül minden szettben kimagasló játékkal rukkolt ki a Haladás, alaposan megizzasztva az Újpest együttesét. Andrea Kalman, Sophie Wallner vezette szombathelyiek már az első szettet is megnyerhették volna, ha a sípmesterek nem tisztelték volna túlzottak a jó erőkből álló és nagyobb múlttal rendelkező fővárosi együttest.

Majd két szettet is behúztak a szombathelyiek. Hiába volt a zöld-fehér együttes magassági hátrányban, a játékosok egymást kisegítve gyűjtötték a pontokat és először 25-22-re, majd 26-24-re nyerték meg a labdamenetet. Már csak egyetlen szett hiányzott a győzelemhez, azonban ekkor megint főszereplőkké váltak a játékvezetők.

Bár az ötödik játszmára elfáradt a Haladás, a mutatott játékra mindenképpen büszkék lehetnek és építhetnek erre az elkövetkezendő mérkőzések során is. Remekül illeszkedett a csapatba Marija Čičić is, bár még látszott az összeszokottság hiánya. Bedőcs Gergely együttese ezúttal tényleg egyetlen apró, pici lépéssel maradt le az Újpest mögött, mégis nekik szólt a találkozó végén a vastaps! …és nem érdemtelenül!

Hungast-Haladás Szombathely – Újpest 2-3 (27-29, 25-22, 26-24, 24-26, 2-15)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!