Nemcsak a gyengébbik nem képviselői, hanem az urak is pályára léptek az egyetemi bajnokságban. Az ellenfél szintén a PTE-EMES Petőfi SE volt. Kéri Péter tanítványai könnyed győzelemre készültek, azonban annál is simább lett a találkozó, mint amire előzetesen számítani lehetett. Így új taktikai elemeket is gyakorolhattak a szombathelyi kosarasok.

Földes kosarával indult a mérkőzés, ekkor vezettek először és utoljára a vendégek. Aztán Vicze és Mészáros pontjaival operáló vasi egyetemisták néhány perc alatt megfordították az állást. Sőt a negyed második felére már megnyugtató előnyre is szert tett a házigazda. A folytatásban is jobban muzsikáltak a szombathelyiek, így a nagyszünetre eldőlt a találkozó.

A negyedórás pihenőt követően igyekezett a hazaiak mestere minden játékosának lehetőséget adni. Ráadásul a 30 pontos előny lehetőséget nyújtott arra is, hogy új játékelemeket gyakoroljon a SzoESE. A hazaiak remek napot fogtak ki és védekezésük mellé közel 60 százalékos dobóforma is párosult. Az utolsó negyedre már csak a különbség mértéke volt kérdés.

A hajrára pedig Frisnyák dobásának köszönhetően megszületett a századik pont is. Végül az ötven pontos különbséget a találkozó legjobb, egyben a mezőny legeredményesebb  játékosa Mészáros állította be. A találkozón megérdemelt hazai győzelem született és a különbség sem túlzó a látottak alapján.

SzoESE – PTE-EMES Petőfi SE 106-56 (28-14, 28-19, 24-13, 26-10)

SzoESE: Tóth D. 2, Sinkovits 10/9, Mészáros M. 31/24, Vicze 14/6, Oroszi 7/3.
Csere: Czukor 13/3, Schveighoffer 8, Papp 8, Kerekes 9, Frisnyák 4, Horváth C. -.
Vezetőedző: Kéri Péter.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!