AVUS-Pécsi VSK-Mecsek Füszért 10-7 (4-2, 2-2, 3-0, 1-3 )

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 5. forduló, vezette: Homonnai, Bereczki.

AVUS: Kovács B. – KISS CS., IRMES 2, Baj 1, Takács K., Ekler 1, BASARA 2. Csere: Polovic 1, Takács J. 1, Juhász M., GARANCSY 2, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

 

 

PÉCS: Józsa – Chilkó, Rakonjac 1, Horváth Zs., Jakab, CSABA 2, Csacsovszky A. 1. Csere: Barát, Zerinváry, SEBESTYÉN 2, Mijic, Palotás, Krizsán 1, Opacak. Edző: Lukács Gergely.

Az 1. negyedben a kínálkozó eslső helyzetek még kimaradtak, aztán egy bejátszás után Baj kapásból, centerből vágott a kapuba, 1-0. A hazaiak jól védekeztek, a vendégek ritkán kerültek helyzetbe. Aztán Kiss remek passzát a jobb kapufa tövéből Takács János húzta két emberrel a nyakán a hálóba, 2-0.

 

A pécsiek ennek ellenére tapadtak, nem engedték, hogy elhúzzanak a hazaiak, 2-1. Kiss újabb remek passzát Basara a kapus hóna alatt vágta a hálóba, 3-1. Ezután szépítettek a vendégek, de Basara csaknem a félpályáról lőtt a jobb sarokba, 4-2.

 

 

A 2. negyedben megmaradt a kétgólos előny az AVUS oldalán. Az izgalmas volt a meccs, Garancsy találatával három perccel a negyed vége előtt hárommal lépett meg a hazai együttes, 6-3. Eközben Kovács remekül hárította a pécsi lövéseket. A nagyszünetre kétgólos aligátorok-előnnyel fordultak az együttesek, 6-4.

 

A 3. negyedben egy mesterien kialakított és végigjátszott akció égén Irmes Pál szerezte az első hazai gólt, majd Garancsy András növelte a fölényt a játékrész közepén, 8-4. A negyed végén még egy hazai gól jelezte, ezt a meccset nagyon komolyan veszi Matajsz Mák csapata, 9-4. Eldőlt a meccs?!

 

A 4. negyedben Sebestyén góljával szépítettek a pécsiek, majd újabb 2 baranyai gól jelezte a hajrában, hogy a pécsi sem rossz csapat, 9-7. Az utolsó percben Polovic Krisztián biztosította be a győzelmet, 10-7.

 

 

A győzelemmel a csoport 5. helyéig értek fel a szombathelyiek, akik számára a bajnokság november 24-én folytatódik, akkor majd a KSI vendégei lesznek.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!