Ezen a hétvégén, november 17-én és 18-án rendezik a Haladás Sportkomplexumban a felnőttek számára kiírt súlyemelők országos bajnokságát, ahol elindulnak hazánk legjobb versenyzői. Azonban ez az állomás egyetlen személynek többet jelent egy puszta megmérettetésnél. Ez a személy pedig Vaspöri Gábor, akinek az egész életét behálózza a súlyemelés.

Valamivel több, mint 22 éve már, hogy szert ragadt és megkezdte hosszú, akadályoktól nem mentes pályafutását. Az út tele fényes sikerrel, néhány keserű csalódással, de töretlenül dolgozott és hitt önmagában. Másképp nem is lehet ezt a sportot űzni. Vaspöri Gábor pedig ott fejezheti be profi pályafutását, ahol egyszer elkezdte.

Két évtizede pont Szombathelyen, hazai környezetben vett részt először versenyen, majd vált a sportág meghatározó alakjává. Tizenöt éven keresztül erősítette a válogatottat és a 94 kilogrammosok mezőnyében nemzetközi viszonylatban is kevés ellenfele volt. Élete legjobb eredménye is tekintélyt parancsoló – szakításban 167.5 kg, míg lökésben 205 kg volt a legjobbja.

Vasárnap délelőtt pedig utoljára bizonyíthat a 10 órától kezdődő országos bajnokság második napján – versenyzőként utoljára. Azonban ahol egy ajtó becsukódik, ott egy másik kinyílik és reménykedjünk, hogy Gábor a tapasztalatait edzőként kamatoztatni fogja.

(címlapképünkön Vaspöri Gábor és Kajáry Tibor látható)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!