Némiképp meglepetésre a vendég Szeged együttese kezdte jobban a találkozót. Sulovic közelről, Wirth pedig távolról vette tűz alá a körmendi gyűrűt – mégpedig nagy hatékonysággal. Az első sokkból felocsúdva a negyed közepén aztán Hammonds és Bradford tett róla, hogy legyen oka örülni a szurkolótábornak. A játékrész végére pedig négy pontos volt a körmendi előny.

Rendkívül kapkodó, rohanós játékból a Rába-partiak jöttek ki jobban. Igaz, a krónikához tartozik, hogy a hazaiak rendkívül pontatlanul céloztak a hárompontos vonalon túlról. A játékvezetők pedig tettek arról, hogy legyen miről beszélni a csapatoknak. A szünet előtt a Szeged bekeményített, így csak két ponttal állt jobban húsz pernyi játékot követően az Egis Körmend.

Price kosara nyitotta a harmadik negyedet, amire Davis válaszolt egy triplával, ezután viszont a piros-feketék percei következtek. Delas zsákolásból, Hammonds pedig a büntetővonalról volt eredményes. Hogy ne legyen gyorsan lefutott a mérkőzés, arról a sípmesterek tettek. Először egy vitatható támadóhibát ítéltek, majd technikaival jutalmazták Hammonds-ot.

A negyed végén még Lajsz talált a gyűrűbe, ezzel tizenhárom pontos volt a hazaiak előnye. Ezután a vendég kispad veszett össze a játékvezetőkkel, akik a hazai vezetőedző mozdulatát találták sportszerűtlennek. A vendégek a találkozón nagyon sok energiát vesztegettek el feleslegesen reklamálással. Felfokozott hangulatot követően Ferencz büntetőjével kezdődött a negyedik negyed.

Ezt követően a Körmend húsz pont fölé növelte előnyét, így a hazaiak trénere már mindenkinek igyekezett játéklehetőséget adni. A hajrában aztán kiengedett a Körmend, ezt pedig megragadta a Szeged, így sikerült büntetőből és a palánk alól szerzett pontjaival felzárkózni. A piros-feketék győzelmét azonban nem veszélyeztették, így tovább tart a veretlenségi sorozat.

Egis Körmend – Naturex-SZTE-Szedeák 93-84 (21-17, 25-27, 28-17, 19-21)

Körmend: McNeaill 6, Price 11/3, Oroszi -, Hammonds 18, Delas 12.
Csere: Ferencz 11/6, Bradford 18/6, Csorvási 10, Lajsz 4, Bán 3/3, Marton -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!