Tagbaszakadt hölgyek és urak vették birtokba a Haladás Sportkomplexum súlyemelő és bemelegítő termét. Az országos bajnokságot Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg, aki miután a legendás szombathelyi emelőt, Tóth Gézát méltatta a róla elnevezett teremben, 60 éves zöld-fehér szakosztályról is elismerően szólt.

Ezt követően Dobos Imre, a MSSZ elnöke az év versenyének nevezte az OB-t, majd kiemelte, hogy nagyon sok fiatal tehetség mutatkozhat be, de itt lép dobogóra Nagy Péter, a legutóbbi VB 10. helyezettje.

– A szakág minden olimpián jelen volt. Az ifjúsági olimpián 4. helyezett versenyzővel is rendelkeztünk – tette hozzá.

Ezután Boros Viktória és Árva Cintia 200 ezer forintos jutalmat vehetett át Baranyai Zoltántól, az MKB nyugat-dunántúli regionális igazgatójától.

– Számukra fontos, hogy támogassuk az utánpótlássport tehetségeit – fogalmazott a regionális vezető.

A jutalmazás után Bokor Zsolt HVSE sportigazgatója Dobos Imrének adott át elismerést 10 éves eredményes szövetségi vezetői és szakmai munkájáért, majd Nagy Róbert egykori EB bronzérmest, a HVSE szakosztályvezetőjét, a MSSZ elnökségi tagját és Őriné Tóth Ágnest, Tóth Géza lányát is köszöntötték.

Miután a házigazda HVSE szakosztály vezetője, Márkus Erzsébet azt mondta, hogy méltó módon ünnepelhet a 60 éves szakosztály, a születésnapi tortát is felvágták. Stábunk az olimpiai ezüstérmes szakosztályvezetővel, Márkus Erzsébettel készített interjút.

A versenyek a megnyitó után megkezdődtek és ma is folytatódnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!