Egy régóta dédelgetett álom valósulhat meg: egész évben hódolhatnak szenvedélyüknek a jeges sportok szerelmesei. A Szombathelyi Pingvinek jégkorong csapata egyre nagyobb létszámmal büszkélkedhetnek és rendszeresen szállítják az eredményeket is az utánpótláskorú valamint a felnőtt kerettel. Ezért mindenképpen időszerű volt egy fedett jégcsarnok építése.

Még diákként róttuk a köröket a műjégpályán és csodálkoztunk, hogy a már akkor jól szereplő pingvineknek miért nincs “igazi” otthona. Persze ígéretek voltak, de szomorú volt azt tapasztalni, hogy edzésekre vagy tornákra nem ritkán más megyébe valamint a határon túlra kell utaznia a csapatoknak, ha jégkorongozni szeretnének.

Hosszú évek gondos tervezését követően kerülhetett sor arra a beruházásra, amely már közel 60 százalékos állapotban van. A létesítmény bejáráson ott volt Molnár Miklós és Koczka Tibor alpolgármesterek, valamint Németh Gábor a SZOVA Zrt. első embere és Zelevics Ferenc is, aki a pingvinek egyesületét irányítja. A védőöltözet felvételét követően izgatottan vágtunk neki a túrának.

Kívülről már szinte késznek gondoltuk és nem is álltunk nagyon messzire a valóságtól. Kiderült, hogy a készülő csarnok néhány napon belül elnyeri végső formáját – már ami külső megjelenését illeti. Burkolatok és az üvegek is szinte kivétel nélkül a helyén van, azonban akad még munka bőven, amely leginkább műszaki téren várható.

Egyes dupla öltözőknek, közös vizesblokkja lesz, ez leginkább a gyermek vagy a nagy létszámmal érkező felnőtt csapatok kényelmét szolgálja majd. Mint kiderült, szükség is van az ilyen kialakításra, hiszen akár nemzetközi mérkőzéseket is rendezhetnek majd a létesítményben, amely azért további meglepetéseket is tartogat az idelátogatóknak.

A több mint 2 milliárd forintos beruházás TAO-finanszírozásból valósulhat meg, amelyben a SZOVA Zrt. nyújtott partnerséget a Szombathelyi Pingvinek számára. Jó hír a jeges sportok szerelmeseinek, hogy nemcsak jégkorongozók, hanem gyors- és szinkronkorcsolyázók is otthonra lelhetnek. Sőt Zelevics Ferenc elárulta, hogy szeretnék ha curling csapata is lenne Szombathelynek.

A 70 fő utánpótlás valamint 25 fő felnőttkorú játékost tömörítő pingvinek így egy valóban miden igényt kielégítő otthont kapnak, amelyben hely kap egy büfé is és közel ötszázan tekinthetik meg a különböző jeges sportrendezvényeket. A hab a tortán pedig a város lakóié, akik a nyári kánikulában eltöltött pancsolás után akár korcsolyázással is eltölthetik majd az időt.

Németh Gábor elárulta, hogy a tavaly decemberi alapkőletételt követően jó ütemben halad az építés. Egy hónap múlva kezdetit veheti a fejlesztés második nagyobb üteme, amikor kiépítésre kerül a jégtechnológiai, gépészeti és a gyengeáramú rendszer. Jövő novemberre pedig megtörténhet az átadás is, amikor már mindenki kipróbálhatja milyen is Szombathely első fedett jégcsarnokában siklani.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!