A Graz elleni visszavágóra kedd este került sor Körmenden. Az Alpok-Adria Kupa idei küzdelmei során már találkoztak a csapatok, akkor is a vasi együttes örülhetett. A 4. forduló párharca viszont sokkal simább lett, mint elsőre gondolta volna bármely szurkoló. A hazaiak trénere állta a szavát és a tehetséges fiataloknak bőségesen biztosított játékperceket a találkozón.

Már a kezdőben ott volt Oroszi és a sérüléséből visszatérő Németh Ákos is. A feldobás után kicsit bealudt a Körmend, hiszen 7-2-re is vezettek az osztrákok. Aztán jött egy “önkosár” valamint McNeaill és az előny már a piros-feketéknél volt. A vendégek rengeteg dobást rontottak és gyűjtötték a személyi hibákat, ami azért volt kockázatos, mert csak 8 játékossal érkeztek.

Hammonds és McNeaill után valamennyi játékos feliratkozott a pontszerzők listájára, de a védekezésből is kivették a részüket a hazai kosarasok. A látványos elemek sem hiányozhattak a találkozón. Csorvási és Delas – gondolva a hideg vasi időjárásra – sok “sapkát” osztott ki a rivális játékosainak, ha pedig arra volt szükség, akkor zsákolással szórakoztatták a közönséget.

Már a szünetre biztossá vált a Körmend sikere, így Constantinides mester mindenkinek igyekezett lehetőséget adni, valamint új taktikai elemeket is gyakorolhattak. A harmadik negyed egyik legszebb pillanata Hammonds nevéhez fűződik, akit még két kézzel visszahúzva sem lehetett megakadályozni a pontszerzésben.

Hogy a záró negyedben is legyen miért örülni arról is gondoskodtak Ferenczék. Triplákat követően a fiatalok bizonyíthattak. Balogh, Oroszi és Márton is kiszorított helyzetből talált a gyűrűbe – nem véletlenül ünnepelték őket a körmendi szurkolók. A századik pontot végül Balogh Máté szerezte, ezzel megkoronázta a vasi együttes sikerét.

Egis Körmend – UBSC Raiffeisen Graz 101-69 (26-17, 24-9, 34-19, 17-24)

Körmend: McNeaill 14/12, Németh Á. 9/3, Oroszi 8/6, Hammonds 12/3, Csorvási 4.
Csere: Ferencz 15/15, Lajsz 10, Márton 8, Delas 7, Bradford 6, Balogh 6, Price 2.

Graz: Hudson 21/9, Ernst -, Tyus 17/6, Nikolic 9/3, Turman 8.
Csere: Richter 12/6, Rasic 2, Moschik -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!