Molnár Liza méltán érdemelte ki a Kozma Szerszám Áruház és a hungarysport.hu közös elismerését, ,,a hónap fiatal sportolója díjat”, hiszen még szeptemberben két elsőséget is szerzett Nyugat-Magyarország 2018. évi újonc és serdülő területi II. osztályú ranglista­versenyén. Liza a legkisebb újonc kategóriában (U11) első kiemelthez méltóan, magabiztosan érvényesítette a papírformát és csupán két meccsén vesztett egy-egy játszmát.

Vaida Florin tanítványa az U13-asoknál is elindult, ahol nála előbbre rangsorolt és több évvel idősebb ellenfeleket kellett legyőznie a verseny megnyeréséhez. Az elődöntőben a szekszárdi Szerbacsics Ivettnél, a döntőben pedig Ádám Flóránál bizonyult jobbnak.

 

Aztán az orosházi ranglistaversenyen u11-ben harmadik lett, az újonc korú asztaliteniszezők Pintér Attila ranglista-emlékversenyén. A Szombathelyi Asztalitenisz Kör (SZAK) mindössze 10 esztendős tehetsége a negyedik helyen kiemelve, főtáblásként kezdte meg az U11-es versenyszámot.

Két győzelem után, már az elődöntőben a ranglistavezető Molnár Kendrától (Statisztika) kapott ki, így végzett a szép sikert jelentő 3. helyen. Liza ezután a három évvel idősebbek között, az U13-as korosztályban is asztalhoz állt. A csoportmeccseket és a főtábla első fordulóját is játszmaveszteség nélkül nyerte, majd a nyolcaddöntőben balszerencséjére az első helyen kiemelt Letanóczki Dalma (KSI) parancsolt neki megálljt.

A nevezési rekordot hozó Bükfürdő kupán sem maradt érem nélkül Liza, hiszen a fürdővárosban a második lett saját korosztályában.
Nincs megállás, a hétvégén már a fővárosban szerepel Molnár Liza, többek között ennek a versenynek a részleteiről is értesülhetnek, ha megnézik videó-interjúnkat.

Edző és tanítványa között egyébként az edzőtermen kívül is kiváló a kapcsolat.

Interjúnk előtt éppen az egyik szombathelyi étteremben Florin és Liza együtt ebédeltek és arra is szántak időt, hogy átbeszéljék a hétvégi asztalitenisz-versenyt.

Hajrá, Liza!

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!