Szombathely legjobb öklözői ezúttal sem adták alább és négy medállal tértek haza Horvátországból, ahol egy nemzetközi versenyen vettek részt. A minőségre nem lehetett panasza Varga Rolandnak, a Skorpió BC vezetőjének, hiszen a hazai és magyar bokszolók mellett érkeztek bunyósok Albániából, Németországból, Szlovákiából, Szlovéniából, Szerbiából és Romániából is.

A több száz fős mezőnyben ott volt négy szombathelyi ökölvívó. Oláh-Vadász Antónia mellett esélyesként indult Oláh-Vadász Zoltán, Muhovits Milán és Döbrösi Ádám. A három napos megmérettetésen próbálták a legjobb formáját hozni a vasi különítmény és nem okoztak csalódást, mert minden versenyző döntőig menetelt – ezzel öregbítve a magyar sport hírnevét.

– Először is szeretnék gratulálni a tanítványaimnak, mert a tudásuk legjavát nyújtva léptek a ringbe és mindent megtettek a sikerért. A rendezvényről pedig csak felsőfokon beszélhetek, mert nagyon jó szervezés volt, ráadásul a játékvezetés is korrektnek és elfogulatlannak tartotta a közönség – számolt be a nemzetközi versenyről Varga Roland.

Ami pedig az eredményeket illeti: 3 arany és 1 ezüstéremmel tértek haza az ökölvívók. Először Oláh-Vadász Antónia lépett szorítóba a női junior 46 kg mezőnyben. A tehetséges öklöző már az első menetben tudtára hozta riválisának, hogy ki a jobb. Néhány másodperc alatt a padlóra küldte ellenfelét, aki ezután kénytelen volt feladni a versenyt.

Oláh-Vadász Zoltán mindhárom napon bizonyított. Először egy szerb, majd egy hazai bokszolót múlt felül – mindvégig taktikusan küzdött. A komoly ellenállást tanúsító mérkőzések után következett a döntő, melyet a kőszegi Buza Rafael ellen vívott. Sajnos a szombathelyi bunyósból az előző két mérkőzés nagyon sokat kivett, így a szoros találkozón végül a riválisa nyert, de nincs oka szégyenkezni a szombathelyi öklözőnek.

Muhovits Milán neve sem ismeretlen a vasi ökölvívás szerelmeseinek. A válogatott kerettag ezúttal a junior 57 kg mezőnyben indult és nagyon komoly ellenfelet kapott a döntőben. A hazai szurkolók támogatását élvező horvát fiúval egy szikrázóan kemény összecsapást láthatott a közönség. Muhovits Milán óriásit küzdött és lett végül aranyérmes.

A felnőtt +91 kg súlycsoportban indult Döbrösi Ádám. A szombathelyi ökölvívónak szintén egy horvát ellenfél jutott a döntőben. A higgadt hozzáállás és gyors ütéseivel teljesen felőrölte riválisát és a három menet végén egyhangú pontozásos sikerrel fejezte be a küzdelmet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!