Látványos küzdelmet ígér a Karate Európa bajnokság. A Shinkyokushin – Kyokushin szakágban mérik össze tudásukat az U16, az U21 és felnőtt mezőny legjobbjai 2018. november 23-25 között a magyar fővárosban. Ott lesz a versenyzők között Seregély Gyöngyi, akit nem kell bemutatni a vasi sportbarátoknak.

A répcelaki Rakurai Karate Egyesület sportolója Dr. Bogdán Olivér keze alatt vált ismert karatékává. Először még 2014-ben Bakuban lett Eb-bronzérmes a junior korosztályban. Majd egy évvel később már az U22-esek mezőnyében duplázott és a 60 kg súlycsoportban lett aranyérmes. Hazai környezetben pedig ismét nagy dobásra készül a vasi lány.

Itt nyomon követhető az első nap minden fontosabb pillanata:

*

Legalább 25 ország közel félezer karatésának részvételével rendezik meg Budapesten pénteken és szombaton a kyokushin Európa-bajnokságot – jelentették be a szervezők az esemény keddi sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott: nem kizárt Chuck Norris felbukkanása sem.

Az újpesti Jégpalotában zajló kontinensviadalon, amely az év legjelentősebb hazai rendezésű nemzetközi karateversenyének számít, nyolcvan magyar próbál szerencsét, és többüktől is dobogós helyezést várnak a honi szakemberek.

“Az U16-osok és a felnőttek mezőnyében is lehet kiugróan eredményes hazai kiós formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt, de a legjobb esélyük az U21-eseknek van, e korosztályból öten-hatan is igen magasra juthatnak” – jelentette ki Kalmár Árpád főszervező, aki szerint akár 15-20 magyar medál is összejöhet a hétvégi Eb-n, s az éremtábla “elején végezhetünk”.

Az egyik legkeményebb küzdősportos irányzat kétnapos viadalát követően vasárnap rendezik meg a nagyszabású nemzetközi küzdelmi szemináriumot, ahol fél tucat meghívott külföldi, világ- és Európa-bajnok mester ad elő, bemutatva saját eredményes technikáit. A szemináriumra különleges vendéget is várnak: jó esély van rá, hogy a meghívásnak eleget téve a szakmai továbbképzésen megjelenik a világhírű harcművészből lett filmsztár, az amerikai Chuck Norris is.

(címlapképünk a magyar bajnokságon készült)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!