Az előzményekhez tartozik, hogy a legutóbbi fordulóban fontos és értékes győzelmet szereztek az aligátorok a Pécs (10-7) ellen. Matajsz Márk csapata 5 fordulót várt arra, hogy sikerüljön megszerezni az első pontokat, ezzel egyébként a múlt héten az utolsó, nyolcadik helyről a hatodikra ugrott az AVUS.

 

Ezek után egy hetet készültek a szombathelyi pólósok a sereghajó pozíciót elfoglaló KSI ellen. Az újonc fővárosiak mind az öt eddigi meccsüket elveszítették, pedig csapatukat erősíti a szombathelyi U18-as világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar válogatottból Grieszbacher Márk, Bóbis Botond, Schmölz Norman és Vékony Ákos is, emellett edzőjük a ,,bronzcsapat” szövetségi kapitánya, Horváth János. Érdekesség, hogy a Magyar Kupa egri selejtezőjében az AVUS 13-6-ra már megverte a KSI-t. Ilyen előzmények után, délelőtti meccs lévén már a péntek éjszakát is a fővárosban töltötték Matajsz Márk ,,fiai”. Már elmondhatjuk, hogy megérte!

KSI Vízilabda Club – AVUS 9-13 (3-4, 1-4, 1-3, 4-2)

KSI: Bányai – Bóbis 2, HEVESI 2, Schmölcz 1, Bihácsi 1, Turnai B. 2, Horváth Á. Csere: Grieszbacher, Sömjén, Rádli, Dávid, Vékony, Tóth-Gili 1, Tóth K. Edző: Horváth János.

AVUS: Horváth A. – Basara 2, Kurucz., Polovic 1, Baj, Irmes 1, KISS 2. Csere: Kovács, GARANCSY 4, Takács K. 1, Ekler, Takács J. 1, Hajmási 1, Sági. Edző: Matajsz Márk.

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT böngészhető.

– A mérkőzést végig uralni tudtuk, aránylag simán sikerült megszerezni a három pontot. A védekezésünk összességében jól működött, de kaptunk olyan elkerülhető gólokat, amelyek a következő ellenlábas, a Szentes ellen már nem fognak beleférni – nyilatkozta érdeklődésünkre az 1 gólt szerző Takács Kristóf.

 

Az ,A’ csoport 5. helyét 6 ponttal elfoglaló AVUS legközelebb november 28-án, a közvetlenül a szombathelyiek mögött 4 ponttal álló szentesiek otthonába látogatnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!