Ha van sportág, amelyet a kortalan jelzővel illethetnénk, akkor az az úszás lenne. A kisgyermekektől a legidősebbekig mindenki szeret a vízben kikapcsolódni. Persze akadnak olyanok is, akik versenyszerűen űzik ezt a sportot. Így voltak ezzel azok is, akik részt vettek a 16. Claudius Kupán, amelyre még a határon túlról is érkeztek versenyzők.

Az idei megmérettetésnek volt egy érdekessége is, hiszen a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. úszó szakosztálya nemcsak sportolókat delegált, hanem szervezőként és lebonyolítóként tevékeny részese volt a kétnapos rendezvénynek. Összességében egy kiemelkedő színvonalú versenynek adott otthont a vasi megyeszékhely.

A 16. Claudius Kupa óriási tömegeket mozgatott meg. A 27 hazai egyesület 450 versenyzőt nevezett, de a szomszédos Ausztriából is 9 klub érkezett. A mennyiség ezúttal sem ment a minőség rovására. Szinte tömött lelátók előtt úsztak a fiatalok. A versenyzők egymással és az idővel harcoltak, míg a szülők folyamatosan buzdították a sportolókat.

Nemenként négy korcsoportban és öt úszásnemben ugrottak medencében a gyerekek. A szombat reggel kezdődő első napon került sor a selejtezőkre, majd vasárnap már a döntőkre került sor. Összegezve nagyon jó hangulatban telt a sportrendezvény és igazán színvonalas futamokat láthatott a közönség a 16. Claudius Kupa Nemzetközi Úszóversenyen.

AZ EREDMÉNYLISTÁÉRT KATTINTS IDE!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!