Budapest Honvéd–AVUS 8-5 (1-0, 2-3, 1-1, 4-1)

Budapest, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, 8. forduló, vezette: Petik, Füzesi.

Honvéd: DECKER – Manhercz Á. 1, SZIVÓS 2, Simizu, Simon A., Juhász Zs., KISS G. 2. Csere: Kiss B. 1, Kardos, 1, Illés S., Szirányi, Simon, Fülöp 1. Edző: Merész András

AVUS: HORVÁTH A. – Kiss Cs., Takács K., Garancsy, Basara 1, BAJ 3, Irmes. Csere: Polovic 1, Ekler, Takács J., Juhász M., Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

A meccs elején a kapusok remekül védtek, így több, mint hat percet kellett várni az első gólra, szerezte. Szívós váltott gólra. A második negyed újabb emberelőnyös hazai góllal indult, közel tíz perc telt el a meccsből, amikor Polovic révén a vasiak megszerezték első találatukat. Az aligátorok nagyot küzdöttek, és Baj két gyors góljának köszönhetően a nagy szünetben 3-3-at mutatott az eredményjelző – írja a meccs összefoglalóját közzétevő aligator.hu.

A harmadik negyedben óriási csata folyt minden labdáért, de gól csak a két perccel a negyed vége előtt, Basara büntetőjéből született (3-4). Ám a fővárosiak egyenlítettek, így 4-4-ről indult a mindent eldöntő, utolsó negyed.

Ekkor két góllal elhúztak a hazaiak, ám a szombathelyiek nem adták fel: Baj szépített (6-5). A végén a Honvéd pólósai újra megrázták magukat és egy akciógóllal, majd egy büntetőből elért találattal lezárták a mérkőzést: 8-5.
Az AVUS különösen védekezésben teljesített jól, vállalható vereséget szenvedett.

A meccs után Matajsz Márk vezetőedző nyilatkozott a klub honlapjának.

– Nagy dicséret illeti csapatomat, jár az elismerés a fiúknak. Azt kértem, hogy az év utolsó mérkőzésén álljunk helyt, és ezt ők maximálisan megtették. Kiélezett mérkőzést játszottunk, sajnos a végén kijött a rutintalanság és a fáradtság, de így ki lehet kapni a Honvédtól – fogalmazott Matajsz Márk.

További eredmények: BVSC–Pécs 11-12, Eger–Szentes 13-8. A KSI–FTC mérkőzést csütörtökön játsszák.

Az A csoport állása: 1. FTC 21 pont, 2. Eger 21, 3. Honvéd 13, 4. Pécs 10, 5. BVSC 10, 6. Szentes 7, 7. AVUS 6, 8. KSI 0.

A bajnokság január 12-én folytatódik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!