Zsúfolásig megtelt a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnoka vasárnap, ahol két korosztály csapatai léptek pályára. Az U13 korcsoport számára Országos Mini Bajnokságot rendeztek, ennek szombathelyi állomásaként házigazda volt a szombathelyi csapat.

A tornacsarnok adottságának köszönhetően két pályán a kisebbek, az U11-es gyerekek is sportoltak egy jót, hiszen a Szombathelyi Sportiskola Röplabda szakosztálya számukra Mikulás kupával kedveskedett, ahol értékes érmekre, oklevelekre tehettek szert a jövő nagy reménységei. Ráadásul az elismerések átadásában a Hungast-Haladás női röplabdázói is segítettek.

Az Ob Mini U13-as fordulót körmérkőzések formájában bonyolították le. A játéknapon pályára lépett két kaposvári csapat, a Budaörsi DSE, a BVSC-Zugló, a Sümeg-Dabronc valamint a házigazda Szombathelyi Sportiskola csapatai. A látványos mérkőzéseken végig zúgott a sportcsarnok, hiszen rengeteg szurkoló érkezett a tornára. A lelátón ott volt a Körmend visszavonult legendás kosarasa Németh István is.

Hasonló nagy volt az érdeklődés a kisebb gyerekek összecsapásaira is, akik speciális szabályrendszert követve bonyolították le a mérkőzéseket. Az U11-es Mikulás kupára hat csapat pályázott. A Sopronhorpács, a Kaposvár és a Sopron mellett három SZOSI együttes játszott tudása legjavát nyújtva. A rendezvényről Bedőcs Gergelyt, a Szombathely Sportiskola röplabda szakosztályának vezetőjével beszélgettünk:

– A szövetség sorsolásának köszönhetően ezen a hétvégén Szombathelyen rendeztük meg az U13-as Országos Mini Bajnokság következő fordulóját. Ebből az alkalomból pedig szerettünk volna minél több gyereket megmozgatni, így álmodtunk egy nagyot és hoztuk tető alá az U11 korosztály számára a Mikulás kupát. Négy pályán folyt a játék reggeltől-estig és a visszajelzések alapján óriási sikert aratott – nem csak a gyerekek körében.

Szinte hihetetlen, de a lelátón idősek és fiatalok folyamatosan biztatták a játékosokat.

– Valóban, óriási hangzavar volt, de ezt nagyon élvezték a gyerekek és persze mi, a szervezők is. Ilyenkor jó látni, hogy az elvégzett munkánknak milyen eredménye is van tulajdonképpen.

Ráadásul a Haladás női röplabdázói is emelték a torna színvonalát.

– Pontosan így van. Szerettünk volna példát is állítani a kicsik elé, hogy kemény munkával milyen sokra vihetik egyszer. Ehhez persze megfelelő elszántság, kemény munka és a játék iránti szeretet elengedhetetlen.

(Az eredményekkel hamarosan frissítjük cikkünket!)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!