Egy gombostűt nem lehetett leejteni az AVUS otthonául szolgáló vízilabda csarnokban, ahol világkupa európai selejtező mérkőzést játszott Magyarország és Málta nemzeti együttese. A játékosok bemutatását követően Mezei Tamást köszöntötte Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A vb-ezüstérmes és Világkupa-győztes vízilabdázó 50. válogatottsága alkalmából kapott emlékplakettet.

A vártaknak megfelelően a hazaiak kezdték jobban a találkozót. Már a 48. másodpercben Kovács lőtt a kapuba. Majd Mezei növelte az előnyt. Az első negyedben csak kétszer tudták mattolni a magyar kapust, miközben a máltai csapat kilenc gólt kapott. Ekkor sokan azt találgatták, hogy vajon eléri-e Märcz Tamás a 20 találatot.

A folytatásban sem tudott nagyobb ellenállást kifejteni a vendég együttes. Hiába cserélte játékosait Karl Izzo szövetségi kapitány, aki időkéréssel is próbálta megakasztani a magyarokat – kevés sikerrel. A szünetre már 12 gól volt a két csapat közti különbség. Ráadásul szinte minden játékosunk – aki medencébe ugrott – feliratkozott a góllövőlistára.

A szünet után kapust is cseréltünk, Csoma Kristóf személyében újoncot avattunk, aki ötméterest védett. Ekkor már érezhető volt, hogy kicsit visszavettünk a tempóból és a védelmünk is kiengedett. A hazai siker egyáltalán nem forgott veszélyben és még ilyen arányban is megérdemelten zsebeltük be a győzelmet a Férfi Világliga európai selejtezőn valamint Európa Kupa-selejtezőmérkőzésen.

„Arra gondoltam, hogy sok gólt lövünk majd, és reménykedtem, minél kevesebbet kapunk. A végén volt egy pár elkerülhető gólt, amit nem is tudom, hogy a dekoncentráltság számlájára írjak, vagy arra, hogy az egyébként olasz profi bajnokságban nem véletlen szereplő Jordan Camilleri szabaddobásokból ilyen jó – azt hiszem, a lövéseit kis összhanggal elkerülhettük volna. Egyébként azt kaptam, amit vártam, sokgólos örömvízilabda egy olyan ellenféllel szemben, amely azért nem a mi szintünk játszik. A fontos, hogy a havi egy ilyen összetartásunk során az edzéseket tétmeccsekkel tudjuk lezárni, gyakorolni az elemeket” – értékelt Märcz Tamás a waterpolo.hu internetes portálnak.

Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
A-csoport, 3. játéknap
MAGYARORSZÁG-MÁLTA 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3)
Szombathely, vezette: van der Loo (holland), Balaneacu (román)

Magyarország: Kardos – Jansik Sz. 3, Manhercz 3, Vadovics 1, Mezei 2, Kovács G. 2, Erdélyi. Csere: Német 2, Nagy Á. 4, Bátori 2, Pásztor 3, Pohl 2, Csoma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Málta: Gristi – Bogelli, Galea, Pace, Plumton, Camilleri 4, Abela 2. Csere: Sciberras, Riolo 1, D. Zammit, Mizzi, M. Zammit, Tanti (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!