Aki a végeredményt látja csak, elsőre biztos meglepődik, pedig igaz. Az extraligába frissen feljutó Hungast-Haladás legyőzte a jó nevekből álló Jászberény együttesét. Pedig az előjelek nem voltak épp a legkedvezőbbek a hazaiak számára, hiszen az egyik meghatározó játékos, Takács Bernadett családi okok miatt nem állhatott Bedőcs Gergely rendelkezésére, így Bokor Laura kapott helyet a kezdőcsapatban.

Megfogyatkozott kerettel érkeztek a vendégek is, hiszen többek között Katelyn Devaney sem lépett pályára, ez pedig szűkítette Deme Gábor vezetőedző lehetőségét is. Az első pontok nyitásrontásokból született. Majd sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután a vendégek lódultak meg, de a hazai időkérés megtette hatását. Belejöttek a játékba Bokorék, így hiába próbálkozott a vendég kispad is hasonló taktikával – ha csak a ráadásban is, de megnyerte az első szettet a Haladás (26-24).

Ašćerić és Wallner készül Čičić feladására

A folytatásban is tartott ez a forma a hazai részről. Érezte Deme Gábor, hogy muszáj lesz közbeavatkozni. Röpke két perc alatt kétszer is időt kért a vendégek mestere, de hiába. Asceric blokkja és Kalman valamint Kinser bombái ellen nem volt hatásos fegyver. A szett során 5-7 pontos előnyét jól tartotta a szombathelyi csapat és még az is belefért, hogy két szettlabdát is rontottak a végén. Így már biztossá vált, hogy nem maradnak pont nélkül a forduló után a vasi lányok (25-20).

Már csak az volt kérdés, hogy melyik arcát mutatja a Jászberény, hiszen Nyíregyházán 3-2-re nyertek, míg Újpesten 3-0 arányú vereségbe szaladtak bele. A nagy lehetőségtől talán megijedtek a hazaiak, mert a vendégek diktáltak eleinte. A szett közepén aztán 12-13 állásnál időt kért Bedőcs Gergely, ez pedig kizökkentette ritmusából az ellenfelet, akik még 21-21-nél utolérték a Halit, de ez nem volt elegendő a feltámadáshoz (25-21).

A mérkőzés képét látva teljesen megérdemelten nyert a Haladás, a helyenként fáradtan, enerváltan játszó Jászberény ellen. Ezen a találkozón remek labdameneteknek tapsolhattak a szurkolók és a győzelmet vastapssal jutalmazták a lelátón helyet foglalók. Ezzel megszerezte első bajnoki pontjait a Hungast-Haladás és ez a siker lélektanilag a legjobbkor született – pont a téli szünet előtt.

A győzelemnek viszont mégsem örülhet maradéktalanul Bedőcs Gergely vezetőedző. Minden sikernek megvan az ára, ennek – egy fogadás értelmében – néhány drága alkoholtartalmú ital lesz. A nyertesek reménykednek, hogy a tréner állja a szavát és alaposan megünneplik a sikert valamint a 2018-as évet.

Hungast-Haladás – Jászberény Volleyball Team 3-0 (26-24, 25-20, 25-21)

Haladás: Ašćerić, Kalman, Wallner, Čičić, Kinser, Bokor
Liberó: Lojen
Csere: Reljić, Kolada, Huff, Dobó, Marton, Csóka
Vezetőedző: Bedőcs Gergely

Jászberény: Cveticanin, Faragó, Pintér, Petrenkó, Yakovchuk, Petővári
Liberó: Lékó
Csere: Riczkó, Malysheva, Blázsovics.
Vezetőedző: Deme Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!