A Nemzetközi Gyermek Világjátékok (ICWG) téli eseménye (gyermek téli olimpia) az Egyesült Államok-béli Lake Placid-ben kerül megrendezésre, ahol már két igazi téli olimpiát is rendeztek – árulta el Lendvai Ferenc tanácsnok, a szombathelyi Városházán rendezett eseményen.

 

A delegációt vezető tanácsnok tájékoztatást adott a januári világjátékok technikai tudnivalóiról, mi pedig az egyik csapatvezetőtől érdeklődtünk a részletekről.

 

 

 

– A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub által kiállított csapat 14 mezőnyjátékosból, egy kapusból és két edzőből áll. Rajtunk kívül még a helyi síelők képviseltetik magukat a nagyon komolynak ígérkező megmérettetésen. Az út részleteiről szóló tájékoztató után átvehettük a rendezvény és a különítmény egységességét szimbolizáló kabátokat és egyen pólókat, amelyeket az utazás során viselnek majd a résztvevők. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy mi képviseljük városunkat, hazánkat és a magyar jégkorongot. Örömünkre szolgál, hogy megmutathatjuk magunkat kedvenc sportunk őshazájában és összemérhetjük tudásunkat a sportág igazi nagyhatalmainak csapataival – fogalmazott érdeklődésünkre Zelevics Ferenc, a Pingvinek elnöke.

A szombathelyi jégkorongozók és sízők január elején utaznak ki Lake Placidbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!