Még meg sem látta a napvilágot Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola versenyzője, amikor az utolsó magyar női tornász Európa-bajnoki aranyérmet szereztük Varga Adrienn révén. Közel húsz évet várt a hazai sportélet a következő sikerre, de megérte. Akkor is, ha ehhez egy olyan rendszert kellett felépíteni, amely gyakorlatilag a nulláról kezdte működését.

Rácz Gábor és Vizer Erzsébet nélkül aligha lenne minőségi tornaklub a vasi megyeszékhelyen. Az edzőpáros munkaalázata, elhivatottságának eredményeképp mára olyan kiválóságokat nevelt ki a sportág – valamint a válogatott – számára, mint Gombás Laura, Csiszár Anna vagy épp Csillag Tünde. Aztán feltűnt Dévai Boglárka is, aki társaihoz hasonlóan keményen dolgozott és éhezte a sikert.

A Kozma Szerszámáruház és a Hungarysport évzáró, díjátadó rendezvényén az Európa-bajnok elárulta, hogy gyermekként “csak” nagyon szeretett tornázni. Később sem gondolta, hogy belőle nagy bajnok lehet. Aztán szép sorban jöttek az eredmények. Először a 2014. évi nyári ifjúsági olimpiai játékokon hatodik lett, majd egy évvel később az eszéki világkupán ugyanezen a szeren ezüstérmes.

Tavaly, a kolozsvári Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Dévai Boglárka, aki reménykedett, hogy idén fényesebb medált szerezhet. A bajnoknő visszaemlékezése során elárulta, hogy kissé csalódott volt a döntőben elvégzett gyakorlatát követően. Aggodalmát az is növelte, hogy Ő kezdte a sorozatot, míg riválisait tehetetlenül figyelhette edzője társaságában.

Mivel a döntő résztvevői gyengébb gyakorlatokkal rukkoltak ki, teljesen megérdemelten akasztották az aranyérmet a szombathelyi tornász nyakába. Ezzel Ő lett a harmadik magyar tornásznő, aki aranyszínű medált szerzett kontinensviadalon. Persze teljesítményével koránt sem elégedett Bogi és azon dolgozik, hogy minél jobb formában legyen a 2019-es versenysorozat kezdetére.

A díjátadón Rácz Gábor elmondta, hogy ez a siker több, mint két évtizedet felölelő munka eredménye volt, hiszen tehetségekben korábban sem volt hiány. Azonban megfelelő háttér, termek, eszközök vagy épp anyagi forrás nélkül nem lehetett volna elérni. Vizer Erzsébet hozzátette, hogy ez az aranyérem a következő generációnak is nagy lökést adhat, hiszen testközelből figyelhetik a bajnoknő felkészülését.

A könnyed hangulatú beszélgetés után Kozma Márk, a Kozma Szerszámáruház képviseletében adta át a serleget az Európa-bajnok tornásznőnek, Dévai Boglárkának. Majd az ünnepi pillanatokat követően a Daniel & Frére étterem fantasztikus vacsorával kedveskedett az év sportolóinak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!