Pénteken még három nyert szettel lehetett mérkőzést nyerni, ezzel kialakítva a szombaton kezdődő 3. fordulót. Itt már igazán parázs összecsapásokat láthat az Alexandra Palace közönsége és talán nem korai kijelenteni, de a meglepetések világbajnokságát láthatjuk 2018 utolsó napjaiban, hiszen igazán nagy nevek búcsúztak eddig és messze még a vége.

A kora délutáni programban mind a négy kiemelt hozta a kötelezőt. Benito van de Pas és John Hendeson csak 3:2-re győzte le kanadai valamint német riválisát. Míg Steve West és Kyle Anderson valamivel könnyebben lépett át ellenfelén. Az angol és ausztrál darts játékos 3:1-es eredménnyel biztosította helyét a következő körbe.

A 3. fordulót már Peter Wright, Mensur Suljovic és Rymond van Barneveld nélkül rendezik. Azonban pénteken is akadt meglepetés bőven. Először az esti felhozó mérkőzésen a 11. helyen kiemelt Ian White búcsúzott, majd Jelle Klaasen lepte meg a holland szurkolókat. A titkos esélyesként is számon tartott 24. helyen kiemelt játékosnak momentuma sem volt Keegan Brown ellen. Majd zárásként az este másik két kiemeltje is elbukott.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
2. FORDULÓ
DÉLUTÁNI PROGRAM
Benito van de Pas (holland, 30.)–Jim Long (kanadai) 3:2
John Henderson (skót, 23.)–Gabriel Clemens (német) 3:2
Steve West (angol, 22.)–Richard North (angol) 3:1
Kyle Anderson (ausztrál, 27.)–Noel Malicdem (Fülöp-szigeteki) 3:1

AZ ESTI PROGRAM
Ian White (angol, 11.)–Devon Petersen (dél-afrikai) 2:3
Jelle Klaasen (holland, 24.)–Keegan Brown (angol) 1:3
Gerwyn Price (walesi, 6.)–Nathan Aspinall (angol) 2:3
Jonny Clayton (walesi, 15.)–Dimitri Van den Bergh (belga) 1:3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!