Az év végén kétségtelenül a legnézettebb sportközvetítés a PDC darts világbajnokság, ahol a sportág elitje vesz részt a küzdelmekben. Ahogy az első és második körben, úgy a szombaton kezdődött harmadik fordulóban sem maradtunk mérkőzések nélkül. Ráadásul néhány meglepetésnek köszönhetően több, esélytelennek kikiáltott játékos lepte meg a mezőnyt és a szakembereket is.

Szombaton hat mérkőzést láthatott a londoni Alexandra Palace. A főmérkőzést ki más vívhatta, mint a világelső, korábbi világbajnok holland Michael van Gerwen. Azonban akadt rajta kívül is nagyágyú, akik nyilat ragadtak ezen a napon. Kezdésnek Alan Norris búcsúzott az esélytelenebb Ryan Joyce ellen egy nagyon szoros mérkőzésen.

Ezt követően Dave Chisnall rendkívül magabiztos játékkal lépte le Kim Huybrechts-t. A döbbenetet az északír Gurney (5. hely) szállította, aki a 28. helyen kiemelt Jamie Lewis ellen szenvedett és veszített végül 4-3 arányban. Bizonyára nem így tervezte a játékos, aki szeretett volna egészen a döntőig menetelni. Ezúttal viszont csak a reptér maradt neki – meglehetősen korán.

A kétszeres világbajnok Gary Anderson is beragadt kezdésnél, majd feljavult és két szettet is bezsebelt. Ezután viszont meggyűlt a baja a kiszállókkal, ettől pedig Wattimena kapott vérszemet. Végül ha túlóra árán is és nehezebben is, mint várható volt, de búcsúztatta a 4. helyen kiemelt skót exvilágbajnok a holland titánt.

A játéknap fő mérkőzését a holland világelső Michael van Gerwen vívta, a ranglista 32. helyén álló német Hopp ellen. Parádésan kezdett a korábbi világbajnok és 3 leg elég volt számára, hogy behúzza az első szettet. Nagyon jó formában játszott van Gerwen, egyedül a negyedik szettben nem volt keresni valója, de összességében elmondható, hogy kirobbanó formában játszott a holland fenomén.

3. FORDULÓ
Ryan Joyce (angol)–Alan Norris (angol, 25.) 4:3
Dave Chisnall (angol, 12.)–Kim Huybrechts (belga, 21.) 4:0
Daryl Gurney (északír, 5.)–Jamie Lewis (walesi, 28.) 3:4

20.00: (Tv: Sport2)
Ryan Searle (angol)–William O’Connor (ír) 4:1
Gary Anderson (skót, 4.)–Jermaine Wattimena (holland, 29.) 4:3
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Max Hopp (német, 32.) 4:1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!