Korábban már megírtuk, hogy díjátadónknak a belváros szívében lévő Daniel & Frére étterem biztosított otthont és vendégelte meg rendkívül ízletes vacsorával a jelenlévőket. Arról is olvashattak már, hogy az ,,év csapata” a Falco, az ,,év női sportolója” pedig Dévai Boglárka lett, most az ,,év fiatal sportolója” díjátadásra térünk vissza.

Nagy Lotti kötélugró 3 évesen ismerkedett meg a sportággal, testvére, a szintén kitűnő kötélugró, Lola (18) szerettette meg vele.
– Amikor Lola járt edzésre én is lejártam vele, először csak néztem az edzéseket, de már az első időkben megszerettem. Immár nyolcadik éve “ugrálok” és szeretek szereplésekre is járni, sok ember előtt megmutatni, mit tudok – válaszolt kérdésünkre a Gothard Jenő Általános Iskola jelenleg 4. osztályos tanulója.

Lotti először 2016-ban mutatta meg oroszlánkörmeit, akkor szerezte első országos bajnoki címét, idén pedig az Orlandóban megrendezett világbajnokságon három alkalommal (3 perces futás, szabadon választott gyakorlat, összetett) is a dobogó legfelső fokára állhatott.

 

 

– Egy világversenyen nem úgy értékelik a 10 éves korúakat, ahogy idősebb korban, de Ő a nálánál idősebbeket is maga mögé utasította, így joggal lehet büszke magára. Remélem, hogy lelkesedése töretlen marad, így példakép lehet az idősebb versenyzők számára is – fogalmazott a díjátadón Füle Magdolna, a Szombathelyi Kötélugró Klub vezetőedzője.

 

Nagy Lotti számára Zámbó Adorján, a Hungarysport Kft. ügyvezető-tulajdonosa adta át a díjat.

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!