Hiába nagyobb név Steve West és áll a világranglista 23. helyén, Devon Petersennel nem bírt az angol játékos. Még úgy sem, hogy a dél-afrikai dartsos gyengébb átlaggal bírt. A történet teljességéhez hozzátartozik, hogy Petersen hétszer dobott 180-t, ami megsemmisítő hatással volt Westre. Nem akart a másik “lesajnált” sem lemaradni.

A 90. helyen álló Humphries horgára van den Bergh akadt fent csütörtök este. A belga fiatalember pontosabban célzott, azonban a kiszállókkal hadilábon állt, így végül az esélytelenebbnek kikiáltott angol fiú masírozhatott tovább. Michael Smith és John Henderson párharca öldöklő hat szettet hozott, végül az 10. helyen álló és a 100 feletti átlaggal záró Smith örülhetett.

Két feltörekvő titán feszült egymásnak a továbbjutás reményében. Bár az esélyek inkább Alcinas mellett szóltak, mégis a holland van de Pas győzött 4-2 arányban. Gary Anderson és Chris Dobey mérkőzése is látványosra sikeredett. Már a nyolcaddöntő első szettjét elorozta a korábbi világbajnoktól Dobey és később sem engedett könnyű meneteket a skótnak.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy nemcsak a torna, hanem az év egyik legjobb mérkőzését hozta ez a párosítás. Dobey és Anderson is óriásit játszott, a közönség állva buzdította a döntő szettben a játékosokat. Aki szeretne egy jó meccset látni, pótolja amint lehet a mulasztását.

Jóval simább volt a van Gerwen és Lewis párharca, attól függetlenül, hogy két korábbi világbajnok feszült egymásnak. A brit dartsos hiába dobott tíz 180-ast, míg ellenfele csak hatot, kevés volt ez az üdvösséghez. Michael van Gerwen ugyanis földöntúli átlagot produkált: a 108.08-as átlagra építő holland könnyed sikert aratott Lewis felett.

PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ
Devon Petersen (dél-afrikai)–Steve West (angol, 22.) 4:2
Dimitri Van den Bergh (belga)–Luke Humphries (angol) 1:4
Michael Smith (angol, 10.)–John Henderson (skót, 23.) 4:2
Toni Alcinas (spanyol)–Benito van de Pas (holland, 30.) 2:4

NYOLCADDÖNTŐ
Gary Anderson (skót, 4.)–Chris Dobey (angol) 4:3
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Adrian Lewis (angol, 16.) 4:1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!