Egyre jobban élesedik a helyzet. Már a nyolcaddöntőket rendezik a PDC világbajnokságon, amelynek a londoni Alexandra Palace ad otthont. A pénteki játéknapot Nathan Aspinall és Devon Petersen kezdte és bár mindkét dartsos több meglepetést okozott, hogy idáig eljussanak ez a találkozó bizony felejthetőre sikeredett. Félreértés ne essék, nagyon ígéretesek játszottak, de a csütörtök esti Anderson-Dobey találkozó után megnőtt az étvágyunk.

Mutatók terén sem volt átlagon felüli az összecsapás. Aspinall 95.76-os átlaggal és 4:3-as sikerrel verte Petersent (90.75), így ő folytathatja a nyolc között. Van den Berg és Humphries párharcának végén utóbbi örülhetett, de nagyon sok hibával játszottak a felek. 0-2-nél úgy tűnt, hogy a holland magára talált, de végül nem bírta a nyomást, így Humphries könnyed sikerrel abszolválta a feladatot.

Ryan Joyce és James Wade párosítás igazán pikánsnak ígérkezett. Utóbbi a világranglistán 9. helyen áll, ellenfele pedig csak a 74. azonban a közönség támogatását végig élvezte. Az első szettet még Joyce zsebelte be, aztán megtáltosodott Wade is, aki egymás után nyerte el ellenfelének kezdését. Aztán jött a feketeleves. A hatodik szettben több meccsnyilat is rontott Wade, ami a végén visszaütött, így Joyce lépett tovább, ellenfele pedig csomagolhat.

Michael Smith viszont úgy játszott, ahogy azt egy kiemelttől elvárná a szurkoló. Igaz Ryan Searle kicsit fásultabb volt önmagához képest, de az újabb angol összecsapáson már a 10. helyezett Smith nem engedte kiénekelni szájából a sajtot. Minden tekintetben jobb volt riválisánál: 99.72-t átlagolt és tíz 180-ast dobott. (a másik játékosnál: 96.22 és négy darab 180-as)

Jamie Lewis és Dave Chisnall párharcának kimenetelét még megjósolni sem lehetett, hiszen mindketten jó formába érkeztek a PDC világbajnokságra és egy-egy megingást leszámítva meneteltek a nyolcaddöntőig. Ezen az estén viszont csak egy játékos volt a “pályán”, nevezetesen Chisnall, aki szabályosan átgázolt ellenfelén.

Az est főmeccsét a címvédő Rob Cross vívta, a világranglista 90. helyén álló Luke Humphries-zal. Az első két szettet könnyedén bezsebelte Cross, aztán a harmadikban elveszítette a saját legjét, amit riválisa kihasznált. Azonban ekkor még mindenki azt hihette, hogy ez nem zökkenti ki a ritmusból Cross-t. Óriási tévedés volt, hiszen ez volt az összecsapás fordulópontja. Humphries megtáltosodott, Cross pedig nem találta a ritmust, így 4-2 arányban búcsúzott a címvédő, aki ezúttal még a legjobb nyolc közé sem jutott.

Szombat este már a negyeddöntőket rendezik Londonban, ahol már senki nem mehet biztosra. Az ifjú, sikerre éhes titánok között azért lesznek rutinos rókák és persze korábbi világbajnokok is. Vajon ki nyeri az Anderson-Chisnall párharcot? De ugyanilyen kérdés, hogy Ryan Joyce átmenti-e parádés formáját a világelső Michael van Gerwen ellen?!

 

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NYOLCADDÖNTŐ
Nathan Aspinall (angol)–Devon Petersen (dél-afrikai) 4:3
Benito van de Pas (holland, 30.)–Brendan Dolan (északír) 1:4
Ryan Joyce (angol)–James Wade (angol, 9.) 4:3
Ryan Searle (angol)–Michael Smith (angol, 10.) 1:4
Jamie Lewis (walesi, 28.)–Dave Chisnall (angol, 12.) 0:4
Rob Cross (angol, 2.)–Luke Humphries (angol) 2:4

Negyeddöntő párosítások:
(öt nyert szettig)
13:45
Aspinall – Dolan

15:15
Anderson – Chisnall

20:15
Humphries – Smith

21:45
Van Gerwen – Joyce

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!