Vasárnap késő este, éjszakába nyúlóan rendezték meg a PDC Darts világbajnokság elődöntőit. Izgalomból és látványból sem volt hiány ezen a játéknapon, hiszen két korábbi világbajnok feszült egymásnak az egyik ágon, a másikon viszont két feltörekvő ifjú titán küzdött a döntőbe jutásért. Ha csak az eredményeket akkor megérdemelten jutott fináléba a két játékos.

Először Michael Smith és Nathan Aspinall reprezentált angol “házi döntőt”, így mindenképpen lesz a hazai szurkolóknak kiért izgulni. A 10. helyen kiemelt Smith számított a párharc esélyesének, aki hat leget nyert zsinórban, ezzel pedig máris 2-0-ra elhúzott riválisától. Aspinall tehetetlen volt a nagyon jó kezdés ellen. Ezután viszont magára talált és azonnal egalizált.

Majd az ötödik és hatodik szetten megosztoztak a játékosok. Ezzel pedig ellőtte puskaporát Aspinall, vagy Smith robbantott ismét. A mérkőzésen 30 alkalommal kiáltottak 180-t (17:13 arányban). Végül az esélyeknek megfelelően Smith nyert 6-3-ra és bizakodásra adhat okot a 105.22 átlag is, amellyel akár világbajnokságot is nyerhet.

Michael van Gerwen és Gary Anderson összecsapását úgy vezették fel a szakértők, mint egy előrehozott nagy döntőt. Való igaz, hogy a világranglista első és negyedik helyén álló játékosok kiváló teljesítménnyel jutottak a legjobb négy közé. Azonban a várakozásokkal ellentétben, rendkívül sima meccset láthatott a közönség, így azért maradt némi hiányérzete a szurkolóknak.

Remekül kezdte a mérkőzést mindkét játékos, hiszen oda-vissza breakelték egymás legjeit, majd a holland világelső rázta meg magát és húzta be az első szettet. Ezt követően viszont már csak egy ember állt a pályán. Van Gerwen hihetetlen jól célzott és minden megingást könyörtelenül kihasznált. Abból viszont volt elég, tekintve Anderson kiszállózását látva.

A skót korábban két világbajnoki címet zsebelt be, ezen az estén viszont semmi sem sikerült neki. Egyedül a hatodik szettben mutatta meg miért jutott a legjobb négy közé. A tűrhető átlag mellett a kiszállózással gyűlt meg a baja, ezt pedig van Gerwen köszönte szépen és sorra vette el Anderson legjeit. A 6-1-es eredmény teljesen reális képet mutat az összecsapásról.

DARTS VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
ELŐDÖNTŐ
Michael Smith (angol, 10.)–Nathan Aspinall (angol) 6:3
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Gary Anderson (skót, 4.) 6:1

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!