Korábban már megírtuk, hogy díjátadónknak a belváros szívében lévő Daniel & Frére étterem biztosított otthont és vendégelte meg rendkívül ízletes vacsorával a jelenlévőket. Arról is olvashattak már, hogy az ,,év csapata” a Falco, az ,,év női sportolója” Dévai Boglárka, az év ,,fiatal sportolója” Nagy Lotti lett, most az ,,év férfi sportolója” díjátadásra térünk vissza.

Halász Bence edzői, a Németh testvérpár, László és Zsolt a fiú gerelyhajító magyar bajnok apukája révén ismerték meg Bencét. Egyszer látták súlyt lökni, ami jól ment neki, majd idővel átkerült Szombathelyre, de a technikán még volt csiszolni való bőven 2012 januárjában.
– Ekkoriban rengeteg edzésre volt szüksége, annyit edzett, hogy mar nehezen bírta. Kialakultak holtpontok, ezért majdnem feladta, de biztattam, mondtam, hogy ez bizony nem kevésszer szenvedéssel jár, ha élsportoló akar lenni – emlékezett vissza Németh László edző.

És, hogy reagált erre az emlékre Bence? Íme.

– Mindig is a cél lebegett a szemem előtt, mindig adtam időt annak, hogy jöjjenek a sikerek. Mára az atlétika, a kalapácsvetés az életem részévé vált, nem tudok létezni nélküle, de persze mélypontok voltak egy-egy nem úgy sikerült verseny után, de most minden a jó irányba halad, még nagyobb sikereket szeretnék elérni – fogalmazott a Dobó SE csillaga.

 

– Az a célunk, hogy az egészsége jó legyen, és az átlagát még feljebb emelje. Szeretnénk, ha nem egy-egy kiugró dobással érne el jó eredményeket, hanem jó sorozatokat produkálva fejlődne. Hosszútávra gondolkodunk és úgy igyekszünk felépíteni az edzésmunkáját is. Az, hogy valaki 21 évesen bronzérmet szerzett világversenyen, ez egyedi a történelemben, mert nagy átlagban 25 éves koruk környéken vannak topformában az atléták, őt is így készítjük fel – tette hozzá Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője.

Ezt követően Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester is méltatta a Dobó SE-nél zajló több évtizedes sikeres szakmai munkát.

Halász Bence 2019 januárjában Dél-Afrikába utazik, hogy a már hagyományos edzőtáborra kirótt penzumot teljesítse, előtte azonban még tanul, az ELTE-SEK-en még teljesíteni szeretne 2-3 vizsgát, hogy a téli alapozást, illetve a kiutazás miatti 3 hetes távollétet ez nem befolyásolja.

A 2019-es esztendő kihívásairól megtudtuk, hogy az alapozás után, Dél-Afrikából hazatérve szeretnék megőrizni a lendületet, ez eddig bevált. Júliusban jön az utolsó utánpótlás verseny, ahol Bence szeretné megvédeni U23-as címét, utána pedig a felnőtt világbajnokság, szokatlan időpontban, szeptember végén kezdődve és október elejéig tartva, Katarban, Dohában.

Halász Bence számára Koczka Tibor Szombathely sportért felelős alpolgármestere adta át díjunkat.

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!