ITT már olvashattak az első 2 nap eseményeiről, most jöjjenek a helyosztó hírei.
A Pingvinek csapata az 5. helyért zajló helyosztó meccseken volt érdekelt.

A 6. és 7. helyekért vívott körmérkőzésben két ismerős csapattal, a svájci Delmont és a kínai Peking nézett farkasszemet a szombathelyiekkel.
– Először az ázsiai csapat ellen léptünk pályára. Alaposan felkészültünk belőlük, hiszen előző nap egy nagyon szoros mérkőzésen alulmaradtunk velük szemben. Tudtuk, hogy kiugrásra játszanak és lapos lövésekkel tudjuk bevenni a kapujukat. Ez négyszer is sikerült, míg a mi kapusunknak egyszer sem kellett a háta mögé nyúlnia, azaz shoutout-tal győztünk – tájékoztatta sportoldalunkat Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorongklub elnöke.

– Mivel a mi meccsünket megelőzően, két ellenfelünk már játszott egymással (aminek az eredménye döntetlen lett) tudtuk, hogy a svájci csapattal nekünk is elég lehet az egál. Sajnos két játékosunk is sérülést szenvedett az első meccsen – ami miatt egyiküknek ki is kellett hagynia a másodikat – bizony nekünk is be kellett érnünk egy 1:1-es döntetlennel. Azonban ez is elég volt az 5. helyhez – tudtuk meg a klubelnöktől.

A tornát végül a helyi csapat nyerte a kanadai Hamilton és a szlovén Maribor előtt.

 

 

 

A Pingvineknek a hazajutás sem lesz egyszerű, a járattörlés miatt némi átszállás okozta késedelemmel számolnak, de még szombaton hazaérkeznek.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!