AVUS-BVSC-Zugló 6-10 (3-3, 2-3, 1-3, 0-1), Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 9. forduló, vezette: Homonnai, Veilandics.

AVUS: Horváth A. – Garancsy 1, Kiss Cs, Takács K., BASARA 3, Baj, Ekler B. Csere: Polovic, Takács J., Irmes, Hajmási 1, Kurucz, Sági 1. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: SZAKONYI – Török, VÁRNAI 2, PÁSZTOR 3, Csapó 1, Mészáros 1, Kovács P. Csere: Létay 2, Szabó B. 1, Mladoniczky, Ambrus, Sugár. Edző: Szűcs Levente.

Az 1. negyedben kiegyenlített erők küzdelmét látták a kilátogató szurkolók, erről tanúskodik élő videó-bejegyzésünk is.

 

 

 

A 2. negyed utolsó másodperceiben kapott Létay-gól a zuglóiak vezetését jelentette, de a 3. negyed elején azonnal egalizáltak az Ivan Basara vezérletével játszó hazaiak.

 

 

Ezekben a percekben mindkét csapat sokat hibázott, sok volt a pontatlan lövés, ugyanakkor a vendégek kapusa parádézott – szinte mindent megfogott. Másfél perccel a negyed vége előtt Várnai távoli, majd Pásztor közeli találatával a meccsen először hárommal vezettek a vendégek, 6-9 – írta a klub honlapja.

 

A negyedik negyed kimaradt hazai helyzetekkel indult, a BVSC-s Szabó találatával viszont már 10-6-ra vezettek a vendégek, eldőlt a meccs. A szombathelyi lövések rendre lejöttek a blokkról. Hiába tartották tehát két és fél negyeden keresztül remekül magukat Matajsz Márk tanítványai, a fővárosiak szombaton jobbak voltak.

Az AVUS továbbra is a csoport 7. helyén áll, a fővárosiak pedig az 5. pozíciót foglalják el. A bajnokság az AVUS számára január 26-án folytatódik, akkor majd a listavezető, bombaformában lévő FTC-Telekom Waterpolo látogat Szombathelyre.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!