Változások léptek életbe 2019. január elsejétől a hazai horgászkörökben. A Magyar Országos Horgász Szövetség döntése és vonatkozó törvényi rendelkezésének módosítása miatt megszűnik a papír alapú horgászigazolvány, amelyet a Magyar Horgászkártya váltja fel. A plasztikkártyát igényelni kell a szövetség hivatalos honlapján a www.mohosz.hu oldalon. A 2019. évre érvényes állami horgászengedélyt, csak ennek a horgászkártyának regisztrációját követően van lehetőség kiállítani.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, mint tagegyesület igény esetén új jegy kiváltásakor elvégzik a szükséges kártyaigénylést is. Amennyiben az egyesületi ügyintéző segítségét kéri valaki, akkor a korábbi horgászengedély mellett személyi igazolványt, lakcímkártyát valamint adókártyát is magával kell vinni. Aki pedig a regisztrációt követően váltaná meg horgászbérletét, annak elegendő ha a plasztikkártyát vagy az igényléskor kapott regisztrációs számát hozza magával.

A horgászkártya bevezetésével egyidőben az új informatikai (HORINFO) rendszer modulja is elindul, melyben egyesületeknek online kell kiadni az állami horgászokmányt, és a már csak virtuálisan létező – MOHOSZ ESZH bélyeget, valamint az egyesületi tagságot. A vasi szövetség kérése, hogy az új informatikai rendszer és az egyéb egyesületi adminisztrációs folyamatok szabályszerű végzése miatt türelemmel legyenek a horgászjegyek megváltásakor. a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezetei 2019. január 14-től megkezdik a 2019.évi állami jegyek és területi jegyek forgalmazását.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!