Szerdán a DEAC ellen a második félidőben nyújtott játékára építve nyerte meg idei első mérkőzését az Egis Körmend. Szombat este viszont minden értelemben nehezebb meccs várt Ferenczékre. Egyrészt hiába gyengélkedett a bajnokságban az Alba Fehérvár, mindenképpen győzni akartak, hogy megkezdjék a felzárkózást Lóránték. Kérdés, hogy mely arcukat mutatják a csapatok?

A feldobás után nagyon impulzív támadójátékkal rukkolt ki a Körmend, hiszen több támadópattanót is leszedtek a vendégek, ugyanakkor rendkívül pontatlanul céloztak. Hiába vették át a vezetést Bradford kosarával a piros-feketék, jött egy hazai roham és az előny ismét a vendéglátóknál volt. A negyed végén még felzárkózott a Körmend, de fordítani már nem sikerült.

A folytatásban még tovább esett a színvonal, ami a támadójátékot illeti. Mindkét csapat pocsékul lőtt közelről és távolról is – ez részben a védekezést dicséri. Aztán a pontgyártást az Alba kezdte meg, míg a vendégek továbbra sem találták a ritmust. Ebben a negyedben csak hat (!) pontot szereztek a vasi kosarasok, ami nagyon kevés.

A folytatásban is folytatódott a vendégek vesszőfutása és bár a védekezésükkel még tartották magukat, felzárkózni esélyük sem volt. Borzalmas dobószázalékkal rukkoltak ki a piros-feketék, így a végére közel harminc pontos hazai sikernek örülhetett a székesfehérvári közönség. A jó évkezdet után korán jött a kijózanító pofon az Alba részéről. Hiába botlott a Szolnok, ezzel a vereséggel nem tudta a listavezetőt megközelíteni a Körmend.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 88-59 (21-19, 13-6, 24-13, 30-21)

Körmend: Thames 8/6, Price 10, Ferencz -, Hammonds 7/3, Delas 6.
cserék: Bradford 14/3, Csorvási 8, Németh 6/3, Takács K. -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!