Minden évben óriási várakozás előzi meg az amatőrök számára kiírt országos darts kupát, amelyet a PDC Hungarian fan Club szervezett. Január 19-én egy teljes napon keresztül repültek a nyilak, több vasi versenyző részvételével. A 7. Target Amatőr Darts Kupára már az előnevezés során látható volt, hogy óriási létszám várható.

Ennek megfelelően zsúfolásig megtelt az Érd Aréna, ahol 100 dartstáblát állítottak fel a szervezők. A férfiak mezőnyében 1024-es főtáblán sorsolták össze a játékosokat, míg a hölgyek mezőnyében 60 fő vágott neki a feladatnak, hogy elhódítsák az aranyérmet. Ehhez viszont egy teljes napon keresztül a lehető legjobb formáját kellett nyújtani a sportolóknak.

Ez pedig a legjobban Kovács Zsoltnak sikerült, aki a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület klubtagjaként vett részt a versenyek. A szabályzatnak megfelelően egyetlen nevező sem lehet “profi”, azaz nem lehetett versenyengedélye. A vasi fiatalember végig éretten játszott és vette az akadályokat. Az esti küzdelmekről már a Hungarysport is beszámolt Facebook oldalán.

Voltak, akik az élő közvetítést követték figyelemmel. Az elődöntő után sem torpant meg Kovács Zsolt és Jurás Dániel felett aratott sikert. Bár a vasi dartsos 0-1-es hátrányban volt, tudott újítani játékán és megfordította az állást. A döntő legben pedig higgadtabb tudott maradni riválisánál, így megérdemelten hódította el az elsőségért járó díjakat. A kupagyőztes fiatalemberrel készült interjúnkat hamarosan olvashatják a Hungarysport oldalán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!