Közel 1000 nevezést adtak le az edzők és 850-et regisztráltak is a verseny napján. Így elég sok, rendkívül nagy létszámú kategóriában indultak a megmérettetések. A verseny egyébként tavaly került először megrendezésre, akkor szintén közel 1000 nevezés futott be, de idén már a legjobb klubokat is díjazták. A 1. helyezett klub 600 €-val gazdagodhatott, míg a 2. 400 és a 3. 200 €-t kapott. Ez nagy motiváció volt a csapatoknak.
rbt

“Tavaly is indultam a versenyen, akkor magamtól mentem. Idén viszont már személyes meghívást kaptam a szervező klubtól. A verseny különlegessége, hogy akinek küzdelem kategóriában súlyhatár közelében volt a testsúlya, az a versenyző mindkét súlycsoportban indulhatott. Én szerettem volna kihasználni az alkalmat, így a – 68 kg és a + 68 kg-ban is próbára tettem tudásom. Ezenkívül a felnőtt női nyílt küzdelembe is beneveztem, ahol a súly nem fontos, csak, hogy 18 év feletti legyen az induló. A küzdelme 7 küzdőtéren zajlottak és én az 1-esen és 4-esen azonos időben kellett, hogy számot adjak tudásomról. Ez egy picit megnehezítette a koncentrációm. Az első meccsemen a védekezésem hibátlan volt, nagyon sokat támadott bosnyák ellenfelem, de pontot nem tudott szerezni. De mivel én a védekezéssel voltam elfoglalva a döntetlen után bírói döntéssel a másik lányt látták jobbnak. Nem volt időm sokáig keseregni, hiszen hívtak is a másik küzdőtérre, ahol egy szlovén lány várt rám. Ő már 2-0-ra vezetett, amikor 3 másodperccel a meccs vége előtt egy jól időzített fejrúgással 3-2re fordítottam és győztem. Majd vissza az első küzdőtérre, ahol a vereségem után bronzmeccset vívhattam. 1-0-ra győztem, keveset mozogtam, tartalékoltam és éreztem, hogy szükségem van a pihenőre. De a bronzérem az első kategóriámban meglett. Szerencsére a másik küzdőtéren volt még 2 meccs és utána következtem én. Egy győztes és 1 vesztes meccs után már tudtam, hogy itt is megvan a bronzérem.

Aztán jött egy 1 órás pihenő, amíg következett a nyílt kategória. Ez az idő elég volt arra, hogy picit leüljek fejben. Este 8 óra volt, amikor hívtak minket, hogy sorakozzunk fel. A sorsolás azt mutatta, hogy megint a bosnyák lánnyal kezdek, akitől 1 órája kikaptam. Sajnos másodszorra sem sikerült legyőznöm. Viszont a bronzéremért folyó küzdelmet taktikával és elég koncentrációval harmadszorra is megnyertem.
Nagyon örülök, hogy így kezdtem az évet, bár a 3 kategóriában való szereplés eléggé megterhelő volt. Jövőre még keményebben térek vissza a versenyre, de most is nagyon jól éreztem magam és köszönöm ezúton is a vendégszeretetet.
Köszönöm Apukámnak, hogy elkísért és a Tápláni Karate Sportegyesületnek, hogy az erőnléti és a technikai felkészülésemben segítették munkám” – tudósított érdeklődésünkre Németh Zsuzsanna.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!