Csípős szél, szakadó hó és dermesztő hideg várta Helsinkibe a nagypályás gyorskorcsolyázókat, ahol a junior-világkupaversenyt rendezték. A zord időjárás dacára remek eredményekkel zárt a magyar különítmény Dieterle Fabian és Bejczi Botond. Utóbbi a Savaria Speedskating Team színeiben több hazai és világversenyen is bizonyított már.

A mínusz 11 fok és a szakadó hóesés dacára a rendezők alkalmas állapotba hozták a jeget, így a megmérettetést nem kellett elhalasztani. Ennek ellenére az internetes közvetítés bizony szakadozott. A magyar küldöttségnek azonban nemcsak az időjárással, hanem a nagy nevű ellenfelekkel is meg kellett küzdenie. A szombati versenynapon Bejczi Botond a 3000 méteres távon szerezte meg a kilencedik helyet, míg Dieterle Fabian 1000 méteren végzett a tizenkettedik pozícióban. Mindkét korcsolyázó a vártak szerinti helyezést érték el a válogatott edzőjének örömére.

Vasárnapra annyiban könnyebb dolga volt a magyar küldöttségnek, hogy a havazás elállt, azonban sokkal hidegebb lett a levegő hőmérséklete. Ez viszont nem zavarta meg a magyar fiúkat és még nagyobb elánnak küzdöttek. Ennek megfelelően Bejczi Botond a junior kategóriában három számban 500 méteren, 1500 méteren és mass startban is indult, utóbbiban a hetedik helyezést érte el, míg Dieterle Fabian a neo-senior kategóriában negyedik lett. Sok ideje azonban nem lesz a két fiatalembernek a pihenésre, hiszen február első hétvégén a Városligeti Műjégpályán kell helyt állniuk, ahol az összetett ob-t rendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!